Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Δεν επιδιώκουμε διχασμούς, παρέχουμε δωρεάν εμβόλια

«Η επιστήμη μας έδωσε τα όπλα που χρειαζόμαστε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους εμβολιασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και η ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Δεν επιδιώκουμε διχασμούς, παρέχουμε δωρεάν εμβόλια», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- και στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση των πρόσφατων πυρκαγιών από την κυβέρνηση. 

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σήμερα πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες έχουν εμβολιαστεί. Η επιστήμη μας έδωσε τα όπλα που χρειαζόμαστε. Δεν πρέπει να πάμε σε οριζόντιους περιορισμούς. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε, προήλθαν από ενδελεχή έρευνα, για να προστατεύσουν με διαφορετικό τρόπο εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Δεν επιδιώκουμε διχασμούς, παρέχουμε δωρεάν εμβόλια με τα οποία έχουν εμβολιαστεί 4,9 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Οικονόμου συμπληρώνοντας: «δεν βάζουμε απέναντι κανέναν».

«Σήμερα πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, ενώ κάθε μέρα κλείνονται πολλές χιλιάδες νέα ραντεβού. Αυτό μεγαλώνει την υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε την αποκατάστασης της ζωής μας  στην πληρότητά της. Η ζώσα κοινωνία -οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες- δεν διανοούνται πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε «αγκύλες». Ότι θα χρειαστεί να ξαναζούν με αστερίσκους. Ακούμε τη φωνή τους, συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους και ανοίγουμε βήμα. Πάμε μπροστά. Από τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι βρίσκονται de facto σε άλλη θέση από τους ανεμβολίαστους σε ό,τι αφορά τους κινδύνους από την πανδημία, από τη στιγμή που ο ασφαλής δωρεάν εμβολιασμός είναι άμεσα διαθέσιμος στους πάντες, θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο να ισχύουν τα ίδια για όλους», είπε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ακούσει κάθε γόνιμη πρόταση

«Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως είναι έτοιμος να ακούσει κάθε γόνιμη πρόταση. Αναγνώρισε λάθη. Εστίασε στην ομιλία του στις πολιτικές υποστήριξης των πληγέντων και την αποκατάσταση των περιοχών. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και παράγουμε ενέργεια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας το μπρα ντε φερ πρωθυπουργού και αντιπολίτευσης για τις πυρκαγιές, τον τρόπο διαχείρισης και την παρουσία επαρκών ή μην εναέριων μέσων. 

Οικονόμου για τους πληγέντες των πυρκαγιών: Αισθάνονται έμπρακτα την προσοχή και την  υποστήριξη της πολιτείας

«Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αισθάνονται έμπρακτα την προσοχή και την  υποστήριξη της πολιτείας. Μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς δικαιούχων περίπου 10,5 εκατ. ευρώ σε 1.214 μοναδικούς δικαιούχους», σημείωσε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενους στους πληγέντες των πυρκαγιών και πρόσθεσε: 

«Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με Δήμους και περιφέρειες έργα απομάκρυνσης καμένων ιστάμενων κορμών που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. Ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινούν αντιδιαβρωτικά έργα  με κορμοφράγματα και κλαδοπλέγματα στις πυρόπληκτες περιοχές.  Τα έργα αυτά θα γίνουν από τους τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς με απευθείας ανάθεση από τα δασαρχεία και αυτεπιστασία από δασικούς υπαλλήλους».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι «ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ. Έχει ιδιωτικό χαρακτήρα, για να εγκαταστήσει την κόρη του στην περιοχή που θα σπουδάσει. Θα επιστρέψει τη Δευτέρα».

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ