- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρόπληκτοι-Μέτρα στήριξης: Σήμερα στις 17:00 οι ανακοινώσεις
Από τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος
Φωτιές: Σήμερα στις 17:00 το απόγευμα η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης για τους πυρόπληκτους.
Οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Σταικούρας και Κώστας Σκρέκας και ο γγ Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, θα ανακοινώσουν σήμερα Τρίτη (10/8) στις 17:00 τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.
Οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα αναμένεται να ληφθούν κατά τη σημερινή (10/8) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στο τραπέζι θα τεθούν τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη της Δευτέρας (9/8) στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως έγινε γνωστό, η αναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις φωτιές θα γίνει την Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 12:00 το μεσημέρι από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Πυρόπληκτοι: Το μήνυμα Μητσοτάκη - Τα μέτρα ανακούφισης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στο μήνυμά του για τις φωτιές ότι ενέκρινε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των πληγέντων σε Αττική και Εύβοια, διευκρινίζοντας ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις. «Το στοίχημά μας είναι να γίνουν πρότυπα μιας νέας αρχής, μιας δυναμικής επανεκκίνησης, στην οποία είμαι σίγουρος ότι ιδρύματα, επιχειρήσεις και, πάνω απ’ όλους, η ίδια η κοινωνία των πολιτών θα ανταποκριθούν» σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι γίνονται αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις, σημειώνοντας: «Θα φυτέψουμε όχι μόνο πολλά, αλλά και τα σωστά δέντρα, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία. Ώστε, και με τη βοήθεια της φύσης, τα δάση μας να ξαναγεννηθούν και η ζωή και η οικονομία να επιστρέψουν στους τόπους που πλήγωσαν οι φλόγες».
Μητσοτάκης για αποζημιώσεις από τις φωτιές: Αποζημιώσεις με μια αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
Κατά τη διάρκεια του μηνύματός του για τις πυρκαγιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές έχει ξεκινήσει. «Η γραφειοκρατία θα σαρωθεί. Και οι πρώτες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται αμέσως, με απλή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου, την οποία θα υποβάλει σε μία και μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι το όλο Σχέδιο Ανασυγκρότησης τίθεται υπό την εποπτεία του Γραφείου Πρωθυπουργού.
«Για την Εύβοια, μάλιστα, δεσμεύομαι ότι θα υπάρξει στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης του νησιού. Αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Και τις επόμενες μέρες θα απαντήσω προσωπικά σε κάθε ερώτημα. Εύχομαι η επόμενη ημέρα να ανατείλει με διακομματική συναίνεση, γιατί αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους μας» ξεκαθάρισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.