Πολιτικη & Οικονομια

Η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει, είναι σαν τον κορωνοϊό

«Όσα γράφονται παρακάτω δεν αποτελούν ευθυμογράφημα»

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση για την κλιματική αλλαγή που απεικονίζει τη μισή υδρόγειο να φλέγεται

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής και θυμάται την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Αφού εμπεδώσαμε ότι ο κορωνοϊός αποτελεί μία διεθνή συνωμοσία του καπιταλισμού που θέλει να πουλήσει μάσκες, αντισηπτικά και εμβόλια, ήρθε η ώρα να ξεσκεπάσουμε την αποκαλούμενη «κλιματική αλλαγή». Σύμφωνα με κάποιους «επιστήμονες» τα τελευταία μεγάλης διάρκειας και έκτασης ακραία καιρικά φαινόμενα όπου οι πλημμύρες εναλλάσσονται με ξηρασίες και ο καύσωνας με κρύο, αποτελούν δήθεν τα πρώτα δείγματα μιας «ανησυχητικής επιδείνωσης του κλίματος» η οποία μάλιστα προχωρά με ταχύτερους των προβλεπόμενων ρυθμούς, μια που τέτοια φαινόμενα προβλέπονταν για το 2040 και όχι 20 χρόνια νωρίτερα!

Φυσικά όλα αυτά που δείχνουν οι τηλεοράσεις, γράφουν οι εφημερίδες και λένε τα ραδιόφωνα, εντάσσονται σε μία ακόμη παγκόσμια συνωμοσία και επειδή ο Γρηγόρης Πετράκος είναι απασχολημένος με το κόμμα Τράγκα και δεν ευκαιρεί, αναζητούμε την αλήθεια σε ένα άλλο μετερίζι αγώνων. Στην προοδευτική, ευαίσθητη και φιλολαϊκή ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, από τα σπλάχνα της οποίας έχουν βγει προοδευτικές προσωπικότητες όπως ο σ. Φωτόπουλος, η οποία μία ιστορική, μνημειώδη ανακοίνωσή της (3/6/2017) βάζει τον καπιταλισμό στη θέση του.

Σ.Σ. Όσα γράφονται παρακάτω δεν αποτελούν ευθυμογράφημα, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από δυνάμεις που θέλουν να υπονομεύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχουν συνταχθεί από το επιτελείο του Τραμπ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία (του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή) δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα.

Αλήθεια, μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές:

α) ότι πίσω από τον ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, “λογικές” και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή

β) το ότι μία υπερδύναμη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο “αναίσθητη” αδιαφορώντας για κάτι δήθεν “τόσο τραγικό” όσο το “κατασκεύασμα” της κλιματικής αλλαγής;

Σήμερα, όταν αναφέρουμε τη λέξη “περιβάλλον”, συνειρμικά σκεφτόμαστε “κλιματική αλλαγή” και “υπερθέρμανση του πλανήτη”, την ίδια ώρα που η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και που στο όνομα των “πράσινων χαρτοφυλακίων” εφεύραν την “πράσινη οικονομία”.

Θα ήταν αφέλεια να σκεφθεί κάποιος ότι η κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ (αναφέρεται στον Τραμπ) είναι ατυχής ή τυχαία ή άστοχη ή άτοπη. Μάλλον το αντίθετο.

Και στοχευμένη είναι και καθόλου τυχαία και μάλλον είναι ένα βήμα στο οποίο θα προστεθούν πολλά ακόμα βήματα και που όσο περνούν τα χρόνια τόσο θα έρχονται να αποδείξουν ότι οι υποψίες και οι αρχικές εκτιμήσεις για την καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής και την απάτη των μεγάλων συμφερόντων στις πλάτες των περισσότερο αδυνάτων, έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.