Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Αλλαγές στα πρωτόκολλα για τα κρούσματα σε σχολεία

«Δεν θα μπαίνει στην αίθουσα εκπαιδευτικός που δεν έχει κάνει τεστ ή δεν έχει εμβολιαστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο βήμα της Βουλής
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο βήμα της Βουλής © EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Νίκη Κεραμέως: Αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα κρούσματα στα σχολεία - Τι θα ισχύσει για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Αλλαγές θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τμημάτων και των σχολείων σε περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα (30/7) στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα νέα δεδομένα που έχει φέρει στη ζωή μας ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, δημιουργούν την ανάγκη για την αλλαγή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων. «Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την Επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν». Όπως είπε η υπουργός, η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τα τμήματα έκλειναν με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. «Τώρα η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν», είπε η υπουργός.

Κεραμέως: Δεν θα μπαίνει στην αίθουσα εκπαιδευτικός που δεν έχει κάνει τεστ ή δεν έχει εμβολιαστεί

Μετά και την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται στα σχολεία οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι, είτε πλήρως εμβολιασμένος, είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Ακόμη, όπως έχει γίνει γνωστό, για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας, ενώ την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας. Ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί».

30-07-21 Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ