Πολιτικη & Οικονομια

Μιχαηλίδου: Ο εργοδότης θα ελέγχει ποιος έχει εμβολιαστεί

«Να προστατεύσουμε του ανθρώπους που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων ή ΑμεΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου © EUROKINISSI

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι δηλώνει η υφυπουργός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση έως 16 Αυγούστου, θα τίθενται σε αναστολή σύμβασης. 

Το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στην παρούσα φάση είναι οι ηλικιωμένοι στις μονάδες φροντίδας υγείας να είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένοι εν συγκρίσει με τους εργαζομένους, είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι  συνολικά, στη χώρα υπάρχουν 340 ιδιωτικές δομές φροντίδας ηλικιωμένων και 50-60 δομές χρόνιων παθήσεων. Στις ιδιωτικές μονάδες οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 85%, ενώ οι εργαζόμενοι 65%. Αντίστοιχα, στις δημόσιες μονάδες οι φιλοξενούμενοι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 77%, ενώ οι εργαζόμενοι 45%.

Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται προκειμένου «να προστατεύσουμε του ανθρώπους που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων ή ΑμεΑ».
Ακόμη, διευκρίνισε ότι ο κάθε εργοδότης θα έχει την ευθύνη να ελέγχει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι. Εάν δεν είναι, ούτε με την πρώτη δόση, μέχρι τις 16 Αυγούστου, θα γίνεται αναστολή των συμβάσεών τους, επομένως δεν θα πηγαίνουν στην εργασία τους και δεν θα λαμβάνουν μισθό. Το ίδιο θα ισχύει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

Η κ. Μιχαηλίδου σημειώσε ότι αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Η Υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό | Αταίριαστοι | 13/07/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ