Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Σήμερα, Δευτέρα η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σήμερα, Δευτέρα (14/6) η συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου στις Βρυξέλλες - Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Δευτέρα (14/6) μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 17:05 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να φθάσει στον χώρο της Συνόδου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στις 12:55 μ.μ. Στις 13:35 μ.μ. θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, και στις 13:20 μ.μ. με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Οι εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν στις 14:00 μ.μ. και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 17:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη «ευκαιρία για ένα περαιτέρω βήμα στις σχέσεις Ελλάδος- Τουρκίας, ύστερα και από όσα έχουν προηγηθεί», δηλαδή των δύο γύρων διερευνητικών επαφών, καθώς και τις ανταλλαγές επισκέψεων των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια, και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε Άγκυρα και Αθήνα.

Επιπλέον η Ελλάδα υποστηρίζει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις. 

 

Μητσοτάκης στο France24: Πώς μπορεί να βρεθεί λύση με την Τουρκία

Σε συνέντευξή του στο France24, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι η Αθήνα προσβλέπει σε ένα ήρεμο καλοκαίρι, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την Τουρκία. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό, που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο, δηλαδή, τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ