Πολιτικη & Οικονομια

Νίκη Κεραμέως: Κάλεσμα σε διάλογο για την αναβάθμιση της Παιδείας

Πού μπορείτε να καταθέσετε την ιδέα - άποψή σας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της σε σχολείο
Η Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της σε σχολείο © EUROKINISSI

Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας καλεί σε διάλογο για την αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλεί σε διάλογο για το μέλλον και την αναβάθμιση της Παιδείας στην Ελλάδα το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση. Η κ. Κεραμέως έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη ψηφιακή πλατφόρμα «Πες την ιδέα σου!» και μίλησε για την ανάγκη να ακουστεί κάθε άποψη και ιδέα.

«Η αναβάθμιση της παιδείας είναι προϋπόθεση για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που κάθε ένα ονειρεύεται. Είτε είστε μαθητές, είτε είστε εκπαιδευτικοί, είτε είστε γονείς, είτε απλά ενδιαφέρεστε για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, αναμένουμε τις προτάσεις σας. Ξέρω ότι υπάρχει πλούτος ιδεών στην κοινωνία μας, τις βλέπω, τις ακούω σε κάθε επίσκεψή μου σε κάθε σχολείο της χώρας μας, στις συζητήσεις μου με τους εκπαιδευτικούς μας σε όλη την Ελλάδα, στην επαφή μου με τους μαθητές μας. Μοιραστείτε μαζί μας τη σκέψη σας. Δεσμεύομαι ότι κάθε άποψη θα ακουστεί, κάθε ιδέα θα αξιολογηθεί. Γιατί η πιο αποτελεσματική εκπαιδευτική πολιτική είναι αυτή που διαμορφώνουμε μαζί, μέσα από το διάλογο», σχολιάζει η Νίκη Κεραμέως στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. 

«Πες την ιδέα σου!» Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο!

Στόχος της νέας πλατφόρμας είναι ο άμεσος διάλογος με τους πολίτες και η συνδιαμόρφωση παρεμβάσεων και πολιτικών, μέσω της υποβολής προτάσεων και της αξιολόγησης ιδεών. Οι θεματικές στις οποίες καλούνται οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους αφορούν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, την Επαγγελματική Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο, τη Διά Βίου Μάθηση, την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, κάθε πτυχή της εκπαίδευσης. Οι πολίτες καλούνται να επισκεφτούν την πλατφόρμα και υποβάλλουν την ιδέα σας στο σύνδεσμο dialogos.metiniki.gr.

Ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε αλλαγές οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο. Οι αλλαγές αφορούν τη φιλοσοφία, με ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, με στόχο ένα σχολείο πολλαπλών γνώσεων, δεξιοτήτων και προοπτικών για όλους. Εντάσσονται τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας, με θεματικές όπως ρομποτική, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, προστασία του περιβάλλοντος, οδική ασφάλεια, σεβασμός στη διαφορετικότητα. Εντάσσονται δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Αναμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών, αρκετά εκ των οποίων έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ εισάγεται και το πολλαπλό βιβλίο ώστε οι νέοι μας να μαθαίνουν να συνθέτουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Στόχος του σχολείου και η μετάδοση γνώσεων και η καλλιέργεια πολύτιμων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ