Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Ανεπίσημο δείπνο με φόντο την Ακρόπολη

Ενόψει της αυριανής επίσημης συνάντησης των δύο ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το ανεπίσημο δείπνο Δένδια - Τσαβούσογλου
Στιγμιότυπο από το ανεπίσημο δείπνο Δένδια - Τσαβούσογλου © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Νίκος Δένδιας - Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παραθέτει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του - Αύριο η συνάντηση με Μητσοτάκη.

Ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραθέτει απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν και πάλι αύριο το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο εστιατόριο - Υποδοχή από τον Νίκο Δένδια
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο εστιατόριο - Υποδοχή από τον Νίκο Δένδια © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Νίκος Δένδιας αναμένει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην είσοδο του εστιατορίου όπου θα δειπνήσουν
Ο Νίκος Δένδιας αναμένει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην είσοδο του εστιατορίου όπου θα δειπνήσουν © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σήμερα Κυριακή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ», γευμάτισε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στον οικισμό Θάμνα και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Από την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κομοτηνή
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Από την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κομοτηνή © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετέβη στην Κομοτηνή με πομπή 16 οχημάτων. Μεταξύ άλλων συνάντησε και τους δύο ψευδομουφτήδες, Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης. Σε αυτή τη συνάντηση παρίστατο ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή, Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία στην περιοχή.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Από την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κομοτηνή
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Από την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κομοτηνή © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Απαντώντας στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατέστησε με σαφήνεια πως «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη».

Ακόμη, το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι είναι συνεχείς οι προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και ότι οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους. Κάλεσε μάλιστα την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ