Πολιτικη & Οικονομια

Λευκορωσία: Ο επικεφαλής της Belavia επικρίνει την ΕΕ

Για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου μετά τη σύλληψη του Ρόμαν Προτάσεβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος της Belavia, του εθνικού αερομεταφορέα στη Λευκορωσία
Αεροσκάφος της Belavia, του εθνικού αερομεταφορέα στη Λευκορωσία © EPA

Πυρά στην ΕΕ από τον επικεφαλής της Belavia, του εθνικού αερομεταφορέα στη Λευκορωσία, για το κλείσιμο του εναέριου χώρου στα αεροσκάφη της.

Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia καταδίκασε σήμερα, Σάββατο 29 Μαΐου 2021, τον εναέριο αποκλεισμό της χώρας, μετά την κρατική αεροπειρατεία που οδήγησε στη σύλληψη του Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Η ΕΕ έχει απαγορεύσει τις πτήσεις της Belavia μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία, μέσα στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο διευθυντής της Belavia Ιγκόρ Τσεργκίνετς έγραψε πως τέτοιου είδους βήματα ισοδυναμούν με κυρώσεις στην αεροπορική εταιρεία, την οποία περιέγραψε ως «αθώα».

«Είναι προφανές ότι αυτές οι κυβερνήσεις σχεδίασαν όχι μόνο να κλείσουν τις χώρες τους για προσγείωση στα αεροπλάνα μας, αλλά επίσης, με μια ιδιαίτερα φασιστική διαστροφή, κλείνουν τους αεροδιαδρόμους έναν προς έναν. Μας χλευάζουν» έγραψε ο Τσεργκίνετς. Και επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επειδή επέβαλαν τους περιορισμούς προτού ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ερευνήσει το περιστατικό.

«Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από μια έρευνα για το περιστατικό, για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι ένοχοι, όμως η Belavia δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών» ξεκαθάρισε. Και κατέληξε: «Τιμωρούν την αθώα Belavia, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα. Είναι ποταπό»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ