Πολιτικη & Οικονομια

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η συζήτηση Μητσοτάκη-Σάντσεθ

Το σχέδιο ανάκαμψης στη μετά «Covid εποχή» - Τι είπαν για τις πατέντες και τα εμβόλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Κυριάκος Μητσοτάκης (Ένθετη: Πέδρο Σάντσεθ)
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Κυριάκος Μητσοτάκης (Ένθετη: Πέδρο Σάντσεθ) © EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης και Πέδρο Σάντσεθ μίλησαν στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών για το πώς θα ανακάμψει η ελληνική και ισπανική οικονομία μετά τον κορωνοϊό.

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον δημοσιογράφο του Politico, Florian Eder, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών (Delphi Economic Forum).

Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών πραγματοποιείται φέτος στο Ζάππειο λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο ανάκαμψης μετά την πανδημία κορωνοϊού, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές για την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με τα μνημόνια και τις περικοπές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό η ανάπτυξη να μη βασίζεται μόνο στην κατανάλωση αλλά να δημιουργηθούν σημαντικές υποδομές και προκληθούν δομικές αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο της χώρας. 

«Πρέπει να εστιάσουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην εκπαίδευση σε νέες δεξιότητες, την αναβάθμιση δεξιοτήτων, στην προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, στη μείωση ανισοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση Μητσοτάκη-Σάντσεθ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μεταξύ άλλων δόθηκε έμφαση στο «πράσινο διαβατήριο» και το πώς θα αξιοποιηθεί το καλοκαίρι στον Τουρισμό.

 

 

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - Η αναφορά του στα εμβόλια και στις πατέντες

«Σε έκτακτες περιπτώσεις η χαλάρωση σε ό,τι αφορά στα πνευματικά δικαιώματα για τις πατέντες εμβολίων θα επιταχύνει την δυνατότητα παραγωγής εμβολίων. Η ΕΕ θα πρέπει να μεριμνήσει να μην έχει περιορισμούς στις εξαγωγές των δόσεων των εμβολίων και να τις κατευθύνουμε σε αυτές τις χώρες που το έχουν περισσότερο ανάγκη» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαίρω τον Κυριάκο που ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους πολιτικούς που είπε ότι τα εμβόλια θα πρέπει να γίνουν παγκόσμιο αγαθό. Στηρίζω και εγώ αυτήν την προσέγγιση. Είναι πολύ σημαντική πέραν της απελευθέρωσης της χρήσης των πατεντών των εμβολίων να ενισχύσουμε και τη δυνατότητα της παραγωγής εμβολίων» επεσήμανε από τη μεριά του ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

PM Mitsotakis and the PM of Spain Sánchez in conversation with Florian Eder at the Delphi Forum

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ