Πολιτικη & Οικονομια

BioNTech: Πότε θα έχουμε μελέτες για εμβολιασμό παιδιών & βρεφών

Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

BioNTech: Μελέτες για τη χορήγηση εμβολίων σε βρέφη και παιδιά έως 12 ετών - Οι κλινικές μελέτες και τα στοιχεία.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει σήμερα ότι έως τον Σεπτέμβριο η BioNTech θα έχει τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών που διεξάγει με τη Pfizer για τον εμβολιασμό βρεφών από έξι μηνών και πάνω κατά του κορωνοϊού. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο αναμένονται τα αποτελέσματα για τις ηλικίες 5-12 ετών.  

Σύμφωνα με το Reuters, σε ό,τι αφορά το ερώτημα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων, η BioNTech ελπίζει να έχει απάντηση το καλοκαίρι. Όπως ανέφερε στο γερμανικό περιοδικό ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Ουγούρ Σαχίν, απαιτούνται τέσσερις έως έξι εβδομάδες για τη μελέτη των στοιχείων. «Αν όλα πάνε καλά, μόλις έχουν αποτιμηθεί τα αποτελέσματα θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε αίτηση έγκρισης του εμβολίου για όλα τα παιδιά των αντίστοιχων ηλικιών σε διάφορες χώρες», είπε.

Να σημειωθεί ότι BioNTech και Pfizer κατέθεσαν μέσα στον Απρίλιο στις ΗΠΑ αίτημα έκτακτης χρήσης του εμβολίου τους στους εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο κ. Σαχίν δήλωσε ακόμη στο περιοδικό ότι η εταιρία είναι στο τελικό στάδιο πριν την κατάθεση αίτησης και στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για εμβόλια σε ανηλίκους 12 ετών και άνω. Το εμβόλιο της Pfizer έχει άδεια χρήσης για άτομα από 16 ετών και άνω.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ