Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Έντι Ράμα για τη νίκη του στις εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξασφαλίζει αυτοδυναμία σύμφωνα με τα νεότερα εκλογικά αποτελέσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα © EUROKINISSI

Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έντι Ράμα για τη νίκη του στις εθνικές εκλογές στην Αλβανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έντι Ράμα και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εθνικές εκλογές στην Αλβανία, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, τη νίκη του ανακοίνωσε μέσω Facebook ο Έντι Ράμα, καλώντας τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν το βράδυ στην κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα, Τίρανα, για να γιορτάσουν.

Τα νεότερα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, με επικεφαλής τον Έντι Ράμα, ήρθε πρώτο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τον οργανισμό Europe Elects, με καταμετρημένο σχεδόν το 95% των ψήφων, το κόμμα του Έντι Ράμα λαμβάνει το 48,6% των ψήφων, με το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα στη δεύτερη θέση με  39,4%. Με αυτό το ποσοστό ο Έντι Ράμα εξασφαλίζει από 72 έως 73 έδρες (σε σύνολο 140) -αριθμός που του δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η προσέλευση των πολιτών για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ήταν χαμηλή: Μόλις το 48% προσήλθε στις κάλπες -ποσοστό ελάχιστα υψηλότερο από τις εκλογές του 2017. Ανασταλτικοί παράγοντες, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, η πανδημία κορωνοϊού και το κλίμα πόλωσης στην προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ