Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος: Σκέψεις για κατ' οίκον εμβολιασμούς - Ποιους αφορά

«Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Άκης Σκέρτσος: Η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ για το σενάριο κατ' οίκον εμβολιασμών.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης βρίσκεται ο κατ' οίκον εμβολιασμός συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, όπως έκανε γνωστό σήμερα (27/4) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος

Συγκεκριμένα, το υπό μελέτη σχέδιο αφορά την ηλικιακή ομάδα 80-89 ετών. Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος, η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα. «Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 85+ δεν είναι η πιο ενδεικτική διότι μπορεί να υπάρχου κινητικά προβλήματα, δυσκολία να μετακινηθούν από το σπίτι, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ως προς την περιοχή όπου ζουν. Άρα θα αντιμετωπιστούν ως ειδικότερη ομάδα όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων και με κατ' οίκον εμβολιασμό», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος. 

Ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο. Επιπλέον, επεσήμανε ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ έως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται. Ακόμη, προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self test.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι ως προς τον ενήλικο πληθυσμό, την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Ακόμη, τόνισε ότι έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού». Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ ήδη “βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομείαˮ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ