Πολιτικη & Οικονομια

Δοξιάδης: «Τα ψέματα της τουρκικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας»

Απάντηση στο βίντεο που ανάρτησε στέλεχος της τουρκικής προεδρίας και το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα σαν καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aπόστολος Δοξιάδης
Aπόστολος Δοξιάδης © Αpostolos Doxiadis/ Facebookl

Ο Απόστολος Δοξιάδης απαντά στο τουρκικό βίντεο που χαρακτηρίζει την Ελλάδα καταφύγιο τρομοκρατών - Η ανάρτηση του

Με ανάρτησή του ο Απόστολος Δοξιάδης αποκρούει τα ψέματα και τις στρεψοδικίες που περιέχει το βίντεο που ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος με βίντεο στα social media παρουσιάζει την Ελλάδα σαν καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στο βίντεο το οποίο φέρει την υπογραφή της διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα εμφανίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζεται ως «ο γείτονας και σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος αποτελεί καταφύγιο των τρομοκρατών».

Η ανάρτηση του Φαχρετίν Αλτούν:



 
 
Η ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη:

Η προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν οργιάζει και πάλι, τώρα με νέα καραμέλα το «η Ελλάδα άντρο τρομοκρατών». Το βιντεάκι που ανάρτησε χθες διευθυντής του γραφείου τύπου του Ερντογάν, Φαρετίν Αλτούν, είναι ένα κατασκεύασμα που πάει να βγάλει το άσπρο μαύρο, και τούμπαλιν. (Στα σχόλια το χθεσινό του τουητ και το φιλμάκι). Όλα τα κόλπα της γκεμπελικής τεχνικής προπαγάνδας ανακατεμένα φίρδην-μίγδην:
1) Η αντιστροφή της πραγματικότητας:
Αν υπάρχει στην περιοχή σύμμαχος των ακραίων ισλαμιστών, είναι η Τουρκία όχι φυσικά η Ελλάδα. Κι όμως, το αισχρό προπαγανδιστικό ταινιάκι, εμφανίζει την Ελλάδα περίπου να προωθεί τον ISIS.
2) Η ομαδοποίηση του ψεύτικου με το αληθινό, για να αποσταθεροποιήσει την αλήθεια:
Το φιλμάκι αναφέρει το ΙSIS, που είναι και φαίνεται τρομοκρατικό, και το οποίο βέβαια δεν στηρίζει η Ελλάδα, με το ΡΚΚ, που βρίσκεται στους διεθνείς καταλόγους τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και την την οργάνωση Γκιουλέν (με την προπαγανδιστική της ονομασία από το καθεστώς Ερντογάν, FETO, αρχικά του «η τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ») που όμως δεν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση σε ΚΑΜΙΑ χώρα εκτός από την Τουρκία του άλλοτε κολλητού του Γκιουλέν, Ερντογάν. Καλοί ή κακοί, οι «γκιουλενιστές» μια φορά τρομοκράτες δεν θεωρούνται στη Δύση.
3) Τα ξεκάθαρα ψέμματα:

Το πρώτο είναι βέβαια ότι η Ελλάδα προστάτευε και κάλυπτε τον Οτσαλάν. Όποιος δει το βιντεάκι, ούτε λίγο ούτε πολύ πιστεύει ότι η Ελλάδα ήταν το ορμητήριο του Οτσαλάν. Κι όμως, όσοι θυμόμαστε εκείνα τα χρόνια ξέρουμε ότι αποτελεί κραυγαλέα διαστρέβλωση της αλήθειας. Αν κάτι έκανε η Ελλάδα, ήταν να συνδράμει, με συνδυασμό πολιτικής ανευθυνότητας, κρατικής ανικανότητας, δειλίας και βλακείας, είναι να συμβάλλει καθοριστικά ώστε να πέσει ο Οτσαλάν στα χέρια του τουρκικού καθεστώτος.

Το δεύτερο ψέμα είναι ότι τάχα είμαστε άντρο του ΡΚΚ. Όπως και πάλι ξέρουμε, υπάρχουν πολλές υποθέσεις στο παρελθόν, όπου στελέχη του ΡΚΚ συνελήφθησαν στην Ελλάδα και είχαν την τύχη που προέβλεπε ο νόμος, χωρίς καμία απολύτως ευνοϊκή αντιμετώπιση από το κράτος. Και οι διαδηλώσεις Κούρδων στην Αθήνα που δείχνει το φιλμάκι, είναι ως επί το πλείστον διαμαρτυρίες για αυτές τις υποθέσεις.

Το τρίτο και πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή είναι ότι «προστατεύουμε τους γκιουλενιστές». Από όσους όμως έχουν διαφύγει από αυτούς στην Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν είναι παρά ένα ελάχιστο ποσοστό, και αυτοί περαστικοί οι περισσότεροι, προς Δυσμάς. Και μετά, το φιλμάκι, προσθέτοντας ένα ακόμα πιο κραυγαλέο ψέμα, προβάλλει ως πειστήριο της προστασίας αυτής στιγμιότυπα από την υπόθεση των Οκτώ, που δεν είναι γκιουλενιστές (μετριοπαθείς κεμαλιστές είναι, στην παράδοση του 99% των αξιωματικών που πέρασαν από τουρκικές στρατιωτικές σχολές ως πριν 20 χρόνια) τους οποίους προστάτευσε η ελληνική Δικαιοσύνη, σε πείσμα της τότε ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα, στο θέμα των τούρκων φυγάδων, πράττει τα κατά το Σύνταγμα, τον νόμο, τις διεθνείς συμβάσεις και τις αξιακές αρχές μιας σύγχρονης φιλελεύθερης δημοκρατίας. Και αν εγώ βάζω τις φωνές καμιά φορά για την πολιτική μας, είναι μονάχα στον βαθμό που πιστεύω ότι πρέπει αυτές οι αρχές να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα. Όμως, σε ό,τι αφορά την προπαγάνδα του Ερντογάν, η θέση μου είναι φυσικά, όπως πρέπει να είναι όλων μας, τελείως άλλη υπόθεση. Καταδίκη και μόνο καταδίκη.

TΑ ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν οργιάζει και πάλι, τώρα...

Δημοσιεύτηκε από Apostolos Doxiadis στις Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

 Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ