- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τουρκική πρόκληση λίγο πριν την επίσκεψη Δένδια (video)
Βίντεο με τη σφραγίδα της τουρκικής προεδρίας εμφανίζει την Ελλάδα σαν καταφύγιο τρομοκρατών- Η απάντηση της Αθήνας
Ενώ είχε γίνει γνωστή η επίσκεψη Δένδια την Τετάρτη, στέλεχος της Τουρκικής Προεδρίας ανέβασε βίντεο το οποίο εμφανίζει την Ελλάδα σαν καταφύγιο τρομοκρατών
Αντδιράσεις προκαλεί ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος με βίντεο στα social media παρουσιάζει την Ελλάδα ως καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων.
Στο βίντεο το οποίο φέρει την υπογραφή της διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα εμφανίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Μάλιστα η ανάρτηση έγινε ενώ είχε γίνει γνωστή η οριστικοποίηση της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα την Τετάρτη.
Την ίδια ώρα, γίνεται αναφορά στην Ελλάδα η οποία παρουσιάζεται ως «ο γείτονας και σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος αποτελεί καταφύγιο των τρομοκρατών».
Στο βίντεο που κοινοποίησε ο Αλτούν γίνεται μία ιστορική αναδρομή στα τέλη της δεκαετίας του '90 όπου παρουσιάζεται με παραπλανητικό τρόπο η ιστορία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και η εμπλοκή της Ελλάδας. Η τουρκική προπαγάνδα φτάνει σε σημείο να κατηγορήσει την χώρα μας πως εκείνη την περίοδο «η Ελλάδα εξόπλιζε τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ ενώ τους παρείχε εκπαίδευση σε στρατόπεδο στο Λαύριο».
Φτάνοντας στο σήμερα, οι Τούρκοι παρουσιάζουν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Λαύριο ως ορμητήριο Κούρδων και μέρος συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων ανταρτών.
Στη συνέχεια η Αθήνα κατηγορείται ευθέως πως υποστήριξε το Feto του Αμπντουλάχ Γκιουλέν το οποίο αναφέρεται ως υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016.
«Πολλά μέλη του Feto εγκατέλειψαν την Τουρκία και διέφυγαν στην Ελλάδα και ανάμεσά τους βρίσκονταν και 8 αξιωματικοί που συμμετείχαν», αναφέρει το βίντεο.
Το τουρκικό βίντεο παραγνωρίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση πως η Ελλάδα στηρίζει τους πραξικοπηματίες αναφέρει πως ο Γκιουλέν έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει την Αθήνα για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.
Τέλος. το βίντεο επικεντρώνεται στην οπτική της Άγκυρας η οποία -όπως αναφέρει- θεωρεί ότι αυτές οι «παραβάσεις» εναντιώνονται στο ιδεώδες του ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία καλεί την γείτονά της να λάβει μέτρα εναντίων των τρομοκρατών του Feto και του ΡΚΚ και να στηρίξει την Τουρκία στην μάχη της ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας» αναφέρει παρουσιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Πώς απαντά η Αθήνα
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για «απαράδεκτα μυθεύματα» και προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω βίντεο έρχεται στην δημοσιότητα ενώ έχει γίνει γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.