Πολιτικη & Οικονομια

Στην Τουρκία ο Δένδιας την Τετάρτη- Προσκληση από Τσαβούσογλου

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι καλεσμένος στο δείπνο Ιφτάρ, για τη γιορτή του Ραμαζανιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας - Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Νίκος Δένδιας - Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EUROKINISSI

Ο Νίκος Δένδιας είναι καλεσμένος από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο δείπνο Ιφτάρ, για τη γιορτή του Ραμαζανιού

Την Τουρκία θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να συμμετάσχει στο δείπνο Ιφτάρ για τη γιορτή του Ραμαζανιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πριν μεταβεί στην Άγκυρα, ο κ. Δένδιας θα πάει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

ΥΠΕΞ: Μοναδική διαφορά Ελλάδας- Τουρκίας ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα 

Την ανάγκη για αποφυγή ενεργειών από την Τουρκία που θα μπορούσαν να ανεβάσουν την ένταση, καθώς και τη δημιουργία εποικοδομητικού κλίματος, είχε τονίσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατέστησε σαφές πως εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου.

Επικαλούμενος τον υπουργό Εξωτερικών, αποσαφήνισε πως πρέπει να υπάρχει μια αποκλιμάκωση που να επιτρέψει μια εποικοδομητική συνάντηση. «Εφόσον υπάρξει μια σαφής και συνεχής αποκλιμάκωση, τουλάχιστον βελτίωση του κλίματος, που να επιτρέψει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος» αποκρυστάλλωσε το μήνυμα της Ελλάδας. Ερωτηθείς για την ατζέντα, παρατήρησε πως θα είναι η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών μεταξύ των δύο χωρών στην Άγκυρα, τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια, και αναμένεται και οι δύο πλευρές να θέσουν τα ζητήματα διμερών σχέσεων και περιφερειακής συνεργασίας.

Υπογράμμισε εκ νέου πως η μοναδική διαφορά που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, η οποία θα πρέπει να επιλυθεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ