Πολιτικη & Οικονομια

Δώρο Πάσχα 2021: Ο υπολογισμός για εργαζόμενους σε αναστολή

Από τον κρατικό προϋπολογισμό η καταβολή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα - Ευρώ
Χρήματα - Ευρώ © Pixabay / byrev

Δώρο Πάσχα 2021: Πώς θα γίνει ο υπολογισμός του ποσού για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας.

Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστεί το δώρο Πάσχα 2021 για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα Τετάρτη (31/3) στο νομοσχέδιο με τις κατεπείγουσες διατάξεις για την πανδημία, ορίζεται ότι καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό του επιδόματος εορτών του Πάσχα, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, στους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1.1.2021 έως την 30.4.2021. Το επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η δαπάνη θα είναι ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ.

Δώρο Πάσχα 2021: Τι ισχύει για τους ανέργους

Για τους ανέργους το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ