Πολιτικη & Οικονομια

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Ποια είναι τα δύο σενάρια που εξετάζονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φορολογικές δηλώσεις
Φορολογικές δηλώσεις © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε - Ποια είναι τα δύο σενάρια

Ξεκίνησε ήδη ο σχεδιασμός για την έναρξη της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων για το 2021.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες τα σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις του έτους είναι δύο. Το πρώτο είναι η πλατφόρμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα. Κατά το δεύτερο σενάριο, η «πρεμιέρα» των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει στο διάστημα από τις 15 με 20 Απριλίου.

Οι δόσεις και η αποπληρωμή

Με γνώμονα τις αρκετά δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε οκτώ δόσεις.

Να σημειωθεί πως υπό κανονικές συνθήκες για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις ήταν 3. Το ίδιο μοντέλο -αυτό των 8 δόσεων- αναμένεται να ισχύσει και για τον ΕΝΦΙΑ (κανονικά αποπληρώνεται σε 6 ισόποσες δόσεις).

Με βάση τα όσα λέγονται από κύκλους του υπουργείου, το «παράθυρο» πληρωμών των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν θα προβλεφθεί η δυνατότητα έκπτωσης 2% σε όσους καταβάλλουν το συνολικό ποσό εφάπαξ, μια ρύθμιση που ίσχυσε το 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ