Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Γεώργιος Μπουλμπασάκος

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fb_img_1616349703849.jpg

Η ανάρτηση του Γιώργου Μπουλμπασάκου για την επίταξη ιδιωτών γιατρών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ακούγοντας τα επιχειρήματα του Προέδρου, του Γ.Γ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και την θέση του Προέδρου του Ι.Σ.Α για την άρνηση να συνδράμουν το Ε.Σ.Υ, ένοιωσα ντροπή και θλίψη. Δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και δικολάβιστικα προσπαθούν να απαντήσουν στο υπουργείο στον Υπουργό αλλά και σε όλη την κοινωνία. 

Η επιστράτευση ηθικά θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα όλο το ιατρικό σώμα. 

Θέλω αυτή την κρίσιμη στιγμή να υποβάλω δημοσίως την πρόταση μου για την επίλυση αυτού του προβλήματος και καλώ την ΕΙΝΑΠ και την Ομοσπονδία να την στηρίξουν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης σε όλη την διάρκεια της μεγάλης κρίσης. 

Συγκεκριμένα :

Υπάρχει η προκήρυξη των 938 θέσεων του Ε.Σ.Υ πού έληξε στις 3 Μαρτίου. 

Από αυτές οι 260 αφορούν πνευμονολόγους, παθολόγους, αναισθησιολόγους,Τ.Ε.Π και εντατικολόγους. Φυσικά ώς συνήθως έχουν υποβληθεί πολλές παραπάνω αιτήσεις. Να υπάρξει κάλεσμα για να συνδράμουν και να τύχουν αυξημένης μοριοδότησης. Φυσικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το μισθολόγιο του Ε.Σ.Υ.

Επίσης οι ιδιώτες γιατροί να συνδράμουν τα ιδιωτικά αποθεραπευτήρια (Λητώ και ιατρικό Περιστερίου)με αμοιβές πού θα συμφωνήσουν με τις ιδιωτικές κλινικές. Για να μην κλείσουν τα ιατρεία τους μπορούν να δουλεύουν 3-4 ώρες ημερησίως. 

Άν δεν ήμουν υποχρεωμένος από τον νόμο να ήμουν μέλος του Ι.Σ.Α η παραίτηση μου θα ήταν αυτονόητη.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ