Πολιτικη & Οικονομια

Στις αγορές με 30ετές ομόλογο η Ελλάδα την Τετάρτη 17 Μαρτίου

Ο τίτλος θα έχει «ωρίμανση» τον Ιανουάριο 2052

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαρτονομίσματα ευρώ
Χαρτονομίσματα ευρώ © Pixabay

Με 30ετές ομόλογο η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να βγει η Ελλάδα στις αγορές με 30ετές ομόλογο. Το βιβλίο προσφορών ανοίγει την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

Στόχος είναι να εκδοθεί το 30ετές ομόλογο με χαμηλό επιτόκιο, αποτελώντας έτσι ένα ακόμη σήμα εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές στην ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Το 10ετές ομόλογο είχε μεγάλη ζήτηση. Ειδικότερα, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 29 δισ. ευρώ, με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ. Το Bloomberg, σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την εθνική οικονομία. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι από τα πρώτα κράτη - μέλη που έστειλαν ένα αναλυτικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να αντλήσει τα 32 δισ. ευρώ που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το σχέδιο αυτό παρουσιάζεται εντός της ημέρας στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είχε χαρακτηρίσει υποδειγματικό το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, προαναγγέλλοντας τις πρώτες εκταμιεύσεις μέσα στο καλοκαίρι.

BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Εθνική Τράπεζα θα «τρέξουν» την έκδοση για το 30ετές ομόλογο -τίτλος που θα έχει «ωρίμανση» τον Ιανουάριο 2052.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ