Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης για νέα μέτρα: Να κλείσουμε «παράθυρα» κινητικότητας

«Υπάρχουν δύο δεδομένα που μας ανησυχούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης © Eurokinissi/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας για τα νέα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού και την κινητικότητα των πολιτών.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να κλείσουν τα όποια «παράθυρα» κινητικότητας υπάρχουν.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση που να δημιουργεί δραματικές συνθήκες, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες», όμως, προσέθεσε ότι «υπάρχουν δύο δεδομένα που μας ανησυχούν: το πρώτο είναι οι μεταλλάξεις που τείνουν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ευρώπη και νομοτελειακά θα έφθαναν και στην Ελλάδα. Και το δεύτερο, ότι η κοινωνία βρίσκεται σε πάρα πολύ μεγάλη κόπωση».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι αφενός θα αξιολογηθούν περιοχές που βρίσκονται σε ηπιότερο καθεστώς και στις οποίες εμφανίζεται δυναμική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ, για περιοχές που βρίσκονται σε πολύ αυξημένο κίνδυνο, όπως η Αττική, η Αχαΐα και λίγες ακόμη περιοχές, εκτίμησε πως «θα υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις, οι οποίες θα ελέγχουν την κινητικότητα». Μάλιστα, είπε ότι με δεδομένο ότι «ο καθένας έχει βρει τρόπους για να ξεγελάει το σύστημα και να κάνει τον όποιο συγχρωτισμό κρίνει», το σημαντικό είναι «να κλείσουμε τα όποια παράθυρα υπάρχουν (…) το μεγάλο πρόβλημα είναι η κινητικότητα που οδηγεί σε πίεση το σύστημα υγείας» αναγνώρισε «κάθε μέρα που περνάει, ανοίγουμε νέες κλίνες, ενεργοποιούμε επικουρικούς μηχανισμούς από τον ιδιωτικό τομέα κ.α.».

Για το ζήτημα της λειτουργίας της αγοράς, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η αγορά λειτουργεί, μάλιστα ακόμη και σε μητροπολιτικές περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη «λειτουργεί το λιανεμπόριο χωρίς να υπάρξει η αντίστοιχη αύξηση που υπήρξε σε άλλες περιοχές που ήταν σε απαγόρευση, όπως η Αττική. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι το λιανεμπόριο οδηγεί την πανδημία», συμπέρανε στο ζήτημα αυτό. Τελικώς, «αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη με το χρόνο», είπε και ζήτησε «να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κοινωνία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ