Πολιτικη & Οικονομια

Μακρή: Εξετάζουμε την παράταση του σχολικού έτους

Τι είπε για την επαναλειτουργία των σχολείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ζέττα Μακρή: Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και την παράταση του σχολικού έτους.

H υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε σήμερα ότι εξετάζεται η παράταση της σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», η κ. Μακρή είπε ότι «έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς» και σημείωσε ότι θα είναι μικρότερη του ενός μηνός. «Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία».

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Η Ζέττα Μακρή μίλησε για το γεγονός ότι τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά. «Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών».

Η υφυπουργός συμπλήρωσε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν στην ώρα τους, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ