Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: Στην τελική τριάδα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ

Αποχώρησε ο Ελβετός υποψήφιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Άννα Διαμαντοπούλου © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Άννα Διαμαντοπούλου: Βρίσκεται στην τελική τριάδα για την επιλογή του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Στην τελική τριάδα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ βρίσκεται πλέον η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την αποχώρηση του Ελβετού υποψηφίου, Philipp Hildebrand, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg και της εφημερίδας Le Temps.

Οι υποψήφιοι που παραμένουν στην κούρσα είναι τρεις, μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα πρώην υπουργός και Ευρωπαία επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως σημειώνει το άρθρο της εφημερίδας Le Temps, ο Philipp Hildebrand, αντιπρόεδρος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, «απέτυχε να κινητοποιήσει ευρεία υποστήριξη για να φτάσει στο τέλος της διαδικασίας για την ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης».

Τη θέση διεκδικούν επίσης η Σουηδή υποψήφια, Cecilia Malmström και ο Αυστραλός υποψήφιος Mathias Cormann.

 

Άννα Διαμαντοπούλου: Η επιλογή γυναίκας θα σπάσει «γυάλινη οροφή»

Η υποψήφια για το αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άννα Διαμαντοπούλου, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Pais και -μεταξύ άλλων- επεσήμανε ότι η προοπτική να ηγηθεί του Οργανισμού μία γυναίκα, «θα ισοδυναμούσε με το σπάσιμο μίας ακόμη “γυάλινης οροφής”»

«Η επιλογή μιας γυναίκας επικεφαλής ενός τόσο σημαντικού διεθνούς οργανισμού μπορεί να εμπνεύσει τις γυναίκες να υπερβούν εμπόδια και να κατακτήσουν νέους στόχους», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε: «Στις προτάσεις που παρουσίασα στον ΟΟΣΑ έδωσα έμφαση στην εξάλειψη των αποκλεισμών: αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπει τέλος στις ανισότητες μεταξύ κρατών, κοινωνιών, γενεών και φύλων». 

Η συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της ισπανικής εφημερίδας, με τίτλο «Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν θα ενισχύσει την πολυμερή συνεργασία» και υπότιτλο: «Η Ελληνίδα υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ θεωρεί απαρχαιωμένο το φορολογικό σύστημα, λόγω της παγκοσμιοποίησης: τα κέρδη πρέπει να φορολογούνται εκεί όπου δημιουργείται η αξία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ