Πολιτικη & Οικονομια

Εκδήλωση «The Catalyst»: Υπάρχει Ζωή στο Ριζοσπαστικό Κέντρο;

Συζήτηση για το σημερινό πολιτικό σύστημα και τους κομματικούς σχηματισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the_catalyst.jpg

Online εκδήλωση του «The Catalyst» με θέμα: «Υπάρχει Ζωή στο Ριζοσπαστικό Κέντρο;»

«Υπάρχει ζωή στο ριζοσπαστικό Κέντρο;». Το think tank «The Catalyst» ανοίγει, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 19.00, με μια διαδικτυακή εκδήλωση, την συζήτηση για το σημερινό πολιτικό σύστημα και τους κομματικούς σχηματισμούς.

Είναι οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα; Ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών; Υπάρχει ανάγκη για μια νέα αυτόνομη προγραμματική πρόταση;

Ο Στάθης Καλύβας (καθηγητής, Oxford University), ο Τάκης Παππάς (Helsinki University), ο Στράτος Φαναράς (Metron Analysis S.A) και η Αθηνά Δρέττα (πρόεδρος The Catalyst) θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Πιέρρος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στη σελίδα του «The Catalyst» στο Facebook.

Τι είναι το  «ΤΗΕ CATALYST» 

Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου ιδεών «The Catalyst» υποστηρίζουν ότι ο κεντρώος χώρος μπορεί και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από νέες, αποτελεσματικές πολιτικές. 

Σύμφωνα με τον όμιλο, μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού  πέρα από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα, όπως είναι η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες.

Τα μέλη του «The Catalyst» πιστεύουν στην ενότητα του διανοητικού και πολιτικού κεφαλαίου, στοχεύουν στη σύνδεση του πολιτικού και επιστημονικού λόγου και φιλοδοξούν να διαμορφώσουν άποψη μέσα από μια φρέσκια ματιά με σκοπό την αντιμετώπιση των επερχόμενων προβλημάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ