- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας - Κορωνοϊός: Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς
«Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ»
«Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς ενάντια στον κορωνοϊό», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί πολιτών που έχασαν το ραντεβού τους εξαιτίας της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας.
Η δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια
«Επισκέφθηκα σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Παρότι κανονικά δεν γίνονται εμβολιασμοί την Κυριακή, σήμερα εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας που έχασαν τα ραντεβού τους λόγω των καιρικών συνθηκών. Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σήμερα και από αύριο Δευτέρα - και όλη την εβδομάδα - και στο Mega Center και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η κρατική μηχανή έδειξαν ότι στο κομμάτι των εμβολιασμών αντέδρασαν άμεσα, έτσι ώστε και να μην χαθούν δόσεις, κυρίως όμως να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς να ανακοινώνουμε ότι σήμερα οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. και την οργανωμένη Πολιτεία είναι η θετική ανταπόκριση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των συμπολιτών μας.
Έρχονται στα Νοσοκομεία μας, στα εμβολιαστικά κέντρα και παντού εμβολιάζονται με τάξη. Οι υγειονομικοί μας τους σέβονται, τους εξυπηρετούν, δεν υπάρχει ταλαιπωρία.
Αυτό είναι ένα σημαντικό σήμα για την κοινωνία. Γιατί είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την κοινωνία.
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους εδώ στο «Ιπποκράτειο» για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν και στο πρόσωπό τους όλους τους εργαζομένους του Ε.Σ.Υ., που συνεχίζουν αδιάκοπα την προσπάθεια να νοσηλεύουν Covid αλλά και τα υπόλοιπα περιστατικά. Αυτό το Νοσοκομείο έχει μια πολύ σημαντική δράση σε πολλούς τομείς και ειδικότητες. Μια από αυτές είναι η καρδιολογία, σημαντική και καίρια.
Από την άλλη, θα ήθελα να πω ότι πράγματι μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες Covid που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο.
Και γι' αυτό το λόγο θα 'ήθελα να συστήσω για μία ακόμη φορά πολύ μεγάλη προσοχή. Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια όλοι μαζί: η κοινωνία, οι συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό μας.
Να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και αυτή τη δύσκολη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε καθώς αυξάνεται ο εμβολιασμός- και το βλέπετε πλέον- να δημιουργήσουμε αυτό το «τείχος ανοσίας» που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια σε μία κανονική, φυσιολογική ζωή.
Αυτός είναι ο στόχος μας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κούραση, κόπωση στους συμπολίτες μας, καταλαβαίνω ότι έχουν γίνει θυσίες, αλλά είμαστε όλοι εδώ μαζί να τους φροντίσουμε, να τους στηρίξουμε.
Η αλληλεγγύη είναι σημαντικό κομμάτι στην ψυχή του Έλληνα. Έτσι θα προχωρήσουμε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.