Πολιτικη & Οικονομια

Λυδία Κονιόρδου για Λίνα Μενδώνη: Πρέπει να παραιτηθεί

«Περιμέναμε σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λυδία Κονιόρδου
Λυδία Κονιόρδου © EUROKINISSI

Η Λυδία Κονιόρδου κάλεσε τη Λίνα Μενδώνη να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη, καταλογίζοντάς της «αλαζονεία».

Για «αλαζονεία» κατηγορεί τη Λίνα Μενδώνη η Λυδία Κονιόρδου, δηλώνοντας ότι πρέπει να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε για τις καταγγελίες στο θέατρο, η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε για τη Λίνα Μενδώνη ότι «σήμερα επέλεξε να αυτογελοιοποιηθεί». «Περιμέναμε σήμερα η κυρία Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί, καθώς παρακολουθούμε εδώ και μέρες, εμβρόντητοι, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη, την προσπάθεια δικαιολόγησης και συγκάλυψής του» ανέφερε η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, τη βλέπουμε τώρα να μετακυλίει με εξοργιστικό θράσος τη δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου».

«Η κ. Μενδώνη προχωράει από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία. Μετά την αλλαγή της απόφασης για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας εξέθεσε διεθνώς, μετά το αχαρακτήριστο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, που φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια, μετά την αυταρχική αναλγησία της για τον χώρο και τους καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού, μετά την κατάργηση του διαγωνισμού για τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό» ανέφερε επίσης η Λυδία Κονιόρδου.

Και κατέληξε: «Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τους άξιους συναδέλφους μου καλλιτέχνες και καλώ την κ. Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ