- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως κατά Τσίπρα: Δέχεστε το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος;
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή
Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως στη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως δέχεται το ρίσκο να υπάρξουν κρούσματα εξαιτίας διαδηλώσεων
Aπάντηση στη Βουλή έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι δέχεται το ρίσκο για ενδεχόμενα κρούσματα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η υπουργός τόνισε: «Χθες κάνατε μια πρωτοφανή δήλωση - Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο - ποιο ρίσκο; να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας; Δέχεστε εσείς το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος;», για να τονίσει : «Δεν θα σταματήσει η συζήτηση στη Βουλή, για να σταματήσει η συζήτηση για την πρωτοφανή χθεσινή σας δήλωση. Το πρωί διαδηλώνετε και χωρίς στοιχειώδεις αποστάσεις, το μεσημέρι καταγγέλλετε την αύξηση κρουσμάτων. Ο ελληνικός λαός κρίνει».
Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε: «Δεν έχει διεξαχθεί διάλογος λέτε, ότι φέραμε το νομοσχέδιο στα μουλωχτά–ενώ συζητιέται μήνες ολόκληρους. Αν είναι έτσι, να μην προχωρήσει η ψήφιση - να κλειδώσουμε τη Βουλή».
«Μια πρόταση μόνον ακούσαμε, του κ. Μάρδα, για αστυνομικούς - ινκόγκνιτο»
Σε ότι αφορά στο θέμα της στάσης των πρυτάνεων η υπουργός ξεκαθάρισε: «Λέτε ότι έχουμε απέναντί μας τους πρυτάνεις. Οι Πρυτάνεις συμφωνούν με ελάχιστη βάση εισαγωγή, με επιλογές στο μηχανογραφικό, με ελεγχόμενη είσοδο, και συμφωνούν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα πανεπιστήμια. Οι έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν 40% των ψηφοφόρων σας συμφωνούν με τις ΟΠΠΙ».
Απαντώντας στο θέμα των αντιδράσεων είπε: «Το νομοσχέδιο λέτε εγείρει αντιδράσεις: Ναι - δικές σας εσωκομματικές. Πόσο να συζητήσουμε: Αν πρέπει να μπαίνει κανείς με 1 και 2 στα 20; Αν είναι φυσιολογικό να είναι 20 χρόνια κάποιος φοιτητής; Τόσες συζητήσεις; Πρόταση θα μας πείτε; Μια πρόταση μόνο ακούσαμε, του Υπουργού σας, κ. Μάρδα για αστυνομικούς-ινκόγκνιτο».
Η κ. Κεραμέως απάντησε και στο θέμα των εισακτέων λέγοντας: « Λιγότεροι εισακτέοι. Πώς το υπολογίσατε; Θέτουμε ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Είναι πολλοί οι εναλλακτικοί δρόμοι, όπως τα δημόσια ΙΕΚ».
Για τα επαγγελματικά δικαιώματα η υπουργός υπογράμμισε: «Μιλάτε για εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων από ξένα παραρτήματα - είναι οι απόφοιτοι των οποίων για πρώτη φορά ο κ. Φίλης και ο κ. Γαβρόγλου- και σωστά- έδωσαν το δικαίωμα να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση, διότι είναι υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου. Πόση υποκρισία; Και το αλλάξατε λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Όπως ο Έλληνας μπορεί να δουλεύει στη Γαλλία, στη Γερμανία. Δεν είμαστε Ευρώπη αλά καρτ - να παίρνουμε μόνο τα χρήματα ΕΣΠΑ, ταμείου ανάκαμψης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Τι ισχύει με τους πολύτεκνους και το συνολικό ποσό που θα πάρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.