Πολιτικη & Οικονομια

Ταραντίλης: Ανεύθυνο να καλεί αξιωματική αντιπολίτευση σε πορείες

Εν μέσω πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Χρήστος Ταραντίλης: Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha και τη συμμετοχή πολιτών σε πορείες εν μέσω πανδημίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, καταλογίζει ανευθυνότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για την πρόσκληση του προς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις

«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;», σχολιάζει ο Χρήστος Ταραντίλης μετά τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 

O Ταραντίλης προσθέτει: «Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους; Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία; Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Αντώνη Σροίτερ, είπε ότι «οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες είναι βασικό συστατικό μιας Δημοκρατίας. Αν θέλουμε η Δημοκρατία να λειτουργεί να μη μπει συλλογικά σε καραντίνα ...εκτός κι αν αποφασίσουμε ότι η Βουλή θα αναστείλει τις εργασίες της και θα νομοθετεί μονάχα για ζητήματα που απασχολούν την πανδημία [...] Δεν μπορεί κανείς σήμερα να υιοθετήσει την άποψη ότι μόνο η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετεί και μάλιστα νομοσχέδια τα οποία εγείρουν αντιδράσεις. Διότι εδώ γίνονται διαδηλώσεις των φοιτητών διότι αποφασίζει η κυρία Κεραμέως την επόμενη χρονιά να μπουν 25 χιλιάδες λιγότεροι εισακτέοι στα ΑΕΙ. Και αυτό θα περάσει δίχως καμία αντίδραση;»  

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση «αν δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν οι άνθρωποι σε μία τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της Δημοκρατίας;», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ναι, βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και για αυτό θεωρώ ότι το ορθόν θα ήτο η κυβέρνηση να μην φέρει τέτοια νομοσχέδια, που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία. Γιατί είναι άλλη η απόφαση για συγκέντρωση που αφορά μια επετειακή εκδήλωση όπως το Πολυτεχνείο ... και άλλο όταν η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αποφασίζει να νομοθετήσει με προκλητικό τρόπο και χωρίς διαβούλευση, διάλογο να προωθεί ζητήματα που εγείρουν αντιστάσεις». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ