Πολιτικη & Οικονομια

Με φόρα

Στην τελική ευθεία προ των εκλογών τα πολιτικά κόμματα ξεδιπλώνουν τις τελευταίες πτυχές της επιχειρηματολογίας τους.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 273
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7008-16031.jpg

Στην τελική ευθεία προ των εκλογών τα πολιτικά κόμματα ξεδιπλώνουν τις τελευταίες πτυχές της επιχειρηματολογίας τους. Η Νέα Δημοκρατία θέτει στους πολίτες το δίλημμα «με το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας ή τον κατήφορο της ανευθυνότητας και της παροχολογίας» και έχει δώσει διορία στους ψηφοφόρους να το σκεφτούν μέχρι την Κυριακή το πρωί, ενώ μόλις κλείσουν οι κάλπες θα αναρτήσει τη σωστή απάντηση στην ιστοσελίδα της.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι «θα συγκρουστεί με το κατεστημένο, το σήμερα και το αύριο, που όλοι μπορούμε, για να βγούμε από το σημερινό τέλμα, να αλλάξουμε την πορεία της φροντίδας για τον πολίτη, και θα σηκώσουμε τα μανίκια της διαφθοράς και της ανομίας με πράσινη ανάπτυξη και καινοτομία».

Παράλληλα, η γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του δικομματισμού με παρομοιώσεις, καλώντας του εργαζόμενους να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί το δικομματισμό που είναι νύχι - κρέας με την πλουτοκρατία, αφού άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τη σκούφια του αλλιώς, για τη λαϊκή οικονομία και τον μποναμά των αντιλαϊκών μέτρων.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν με αισιοδοξία πως όλοι/ες είναι γειωμένοι/ες με τα κοινωνικά επίδικα με κινηματικούς όρους και επερωτούν το σύστημα περί τίνος πρόκειται. Τον Τσίπρα μετά το ντιμπέιτ τον ζήτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στο ότι είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με φυσικό κομοδινί μαλλί και πρότεινε μερικές πρακτικές λύσεις για τον επανασχεδιασμό των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι έκαναν εντατικά ποδηλατάδα, ενώ για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές οργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία, αν και οι πιο μαχητικοί ζητούσαν τη διοργάνωση ενός στρογγυλού τραπεζιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ