Πολιτικη & Οικονομια

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Λήγει σήμερα η παράταση στις αιτήσεις

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα
Χρήματα © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία για τις αιτήσεις για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολή 5 έως και σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Ως και σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου δόθηκε παράταση στους δικαιούχους να κάνουν τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολή 5.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση αφορά σε αιτήσεις από νέες επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται στον 5ο κύκλο του προγράμματος, αλλά και επιχειρηματίες που παρέλειψαν να υποβάλουν το αίτημά τους. Στη δεύτερη κατηγορία δίνεται, δηλαδή, η ευκαιρία να ενταχθούν κατ’ εξαίρεση στο πρόγραμμα.

Στο ΦΕΚ σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις που έχουν έναρξη εργασιών: από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020 αλλά και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας και δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός κ.α. μπορούν να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Τα ακαθάριστά έσοδά τους δεν θα συνεκτιμηθούν.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι μη επιστρέψιμο μέρος των χρημάτων. Όλα θα κριθούν από τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ