Πολιτικη & Οικονομια

Παναγιωτόπουλος για Ίμια: Δεν ξεχνάμε τους 3 ήρωες

Τρεις πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού λαμβάνουν τα ονόματα «Καραθανάσης», «Βλαχάκος» και «Γιαλοψός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Καραθανάσης»
Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Καραθανάσης» @npanagioto/Twitter

Τα ονόματα των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στα Ίμια λαμβάνουν τρεις πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι οι τρεις νέοι πυραυλάκατοι που ναυπηγεί το Πολεμικό Ναυτικό παίρνουν τα ονόματά τους από τους ήρωες των Ιμίων.

Σαν σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2021, σκοτώθηκαν στα Ίμια ο ανθυποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο ανθυποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο σημαιοφόρος Έκτωρ Γιαλοψός.

«Τον Αύγουστο το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την 6η πυραυλάκατο που ναυπηγήθηκε από ελληνικά χέρια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το όνομα αυτής "Καραθάνασης". Η 7η πυραυλάκατος που θα παραδοθεί εντός του 2021 θα φέρει το όνομα "Βλαχάκος". Το επόμενο πλοίο αυτού του βεληνεκούς θα ονομαστεί "Γιαλοψός".

» Και τα τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα πλεύσουν μια μέρα στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως θα το ήθελαν οι 3 ήρωες των Ιμίων» ανέφερε στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ