Πολιτικη & Οικονομια

Reuters: 25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Η Αυστρία έλαβε εντολές από επενδυτές ύψους 40 δισ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρηματιστήριο - Δείκτες
Χρηματιστήριο - Δείκτες © EUROKINISSI

Reuters: Ισχυρή ζήτηση για τις εκδόσεις ομολόγων της Ελλάδας και της Αυστρίας. - 25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο.

Οι εκδόσεις των ομολόγων της Αυστρίας και της Ελλάδας γνώρισαν σήμερα (26/1) ισχυρή ζήτηση. Σύμφωνα με το Reuters, η Αυστρία έλαβε εντολές από επενδυτές ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ελλάδα 25 δισ. ευρώ για τα νέα 10ετή ομόλογά τους.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του επικεφαλής αναδόχου της έκδοσης, η Σλοβενία έχει βγει επίσης στην αγορά για την πώληση 60ετούς ομολόγου. Οι εκδόσεις και από τις τρεις χώρες είναι κοινοπρακτικές, που σημαίνει ότι έχουν προσλάβει τράπεζες για την πώληση του χρέους απευθείας σε επενδυτές, κάτι που τους επιτρέπει να εκδίδουν μεγαλύτερα ποσά και να απευθύνονται σε μεγαλύτερη βάση επενδυτών.

Αντίστοιχες εκδόσεις έκαναν μέσα στον μήνα μεγαλύτερες χώρες στο πλαίσιο του συνήθους κύκλου εκδόσεων του Ιανουαρίου, για τις περισσότερες από τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση - ρεκόρ καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο διάστημα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής αναλυτής για τα επιτόκια της Rabobank στο Λονδίνο δήλωσε ότι οι σημερινές εκδόσεις αποτελούν επιπλέον ένδειξη ότι η ζήτηση ομολόγων στην Ευρωζώνη υπερβαίνει την προσφορά χάρη στις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ