Πολιτικη & Οικονομια

ΗΠΑ: Η transgender Rachel Levine είναι η νέα υφυπουργός Υγείας

Επιλογή του Τζο Μπάιντεν - Ηγήθηκε της καταπολέμησης του κορωνοϊού στην Πενσιλβάνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rachel Levine, η transgender που αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
Rachel Levine, η transgender που αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν © EPA

Η transgender Dr Rachel Levine, το άτομο που συντονίζει την επιχείρηση αναχαίτισης του κορωνοϊού στην Πενσιλβάνια, είναι η νέα υφυπουργός Υγείας στις ΗΠΑ.

Την transgender δρ Ρέιτσελ Λεβίν επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για να γίνει η νέα υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνησή του.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Η ανώτατη αξιωματούχος από τη Πενσιλβάνια δρ Ρέιτσελ Λεβίν, παιδίατρος στο επάγγελμα με ειδίκευση στην παροχή βοήθειας σε άτομα νεαρής ηλικίας με διατροφικές διαταραχές ή επιθυμία αυτοτραυματισμού (χαρακιές στο σώμα), αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Υγείας. Γίνεται έτσι το πρώτο ανοικτά transgender άτομο σε τόσο υψηλή ομοσπονδιακή θέση, που αναμένεται να λάβει την επικύρωση από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι στις αμερικανικές εκλογές 2020 έγινε γερουσιαστής η Sarah McBride, η πρώτη τρανσέξουαλ στην αμερικανική ιστορία που εκλέγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ.

«Η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε σε αυτήν την πανδημία –ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου που έχει ο κάθε πολίτης– και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας από αυτή την κρίσιμη στιγμή και στο εξής» ξεκαθάρισε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Και πρόσθεσε: «Αποτελεί μια ιστορική και βαθιά εξειδικευμένη επιλογή, που θα συμβάλει στις προσπάθειές μας στον τομέα της υγείας».

Transgender δρ Ρέιτσελ Λεβίν - Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν

Η δρ Ρέιτσελ Λεβίν είναι υπεύθυνη για τα θέματα Υγείας στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από το ξέσπασμα της πανδημίας στο αμερικανικό έδαφος.

Γεννημένη το 1957 στη Βοστόνη, η δρ Rachel Levine σπούδασε ιατρική στa Πανεπιστήμια Harvard και Tulane. Το 2015 γίνεται ομόφωνα η γενική ιατρός στην Πενσιλβάνια με απόφαση της Γερουσίας, την οποία είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Ρεπουμπλικάνοι.

Dr Rachel Levine, η νέα υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μπάιντεν
Dr Rachel Levine, η νέα υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μπάιντεν © EPA

Το 2017 ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τομ Γουλφ την ορίζει υπεύθυνη για θέματα υγείας στην πολιτεία. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 γίνεται η «φωνή της ηρεμίας και της εμψύχωσης» στην Πενσιλβάνια κόντρα στον φόβο και την αβεβαιότητα. «Μείνετε ήρεμοι, μείνετε σπίτι, μείνετε καλά», η φράση που επαναλάμβανε συχνά η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν σε δημόσιες τοποθετήσεις της εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες παγκοσμίως τόσο σε συνολικό αριθμό θυμάτων όσο και σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Ειδικότερα, από την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 24.079.744 μολύνσεις Covid-19, με τους νεκρούς από κορωνοϊό να ανέρχονται σε 399.008.

Η transgender δρ Ρέιτσελ Λεβίν, μέχρι πρότινος υπουργός Υγείας στην Πενσιλβάνια, και πλέον υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μπάιντεν, έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Δεν σταματά να επαναλαμβάνει την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα υγείας των LGBT ατόμων, εντείνοντας παράλληλα την προσπάθεια οι άνθρωποι αυτοί να γίνουν περισσότερο «ορατοί», όπως έχει πολλάκις επισημάνει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ