Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Γιατί ζήτησα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τι είπε στην αποψινή του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε αποψινή του συνέντευκη 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος στη συνέντευξή στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι με την επιστολή του, ζητά στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε δέκα ημέρες, να τεθεί επί τάπητος το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Έστειλα σήμερα μια επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν και σε όλους τους ομολόγους μου, με την οποία της ζητώ, στη τηλεδιάσκεψη που θα έχουμε σε δέκα ημέρες να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού» είπε. 

Σε ερώτημα εάν αυτό το πιστοποιητικό καθιστά στην ουσία υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, επεσήμανε: «Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι χώρες, ενδεχομένως και επιχειρήσεις, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες, μπορεί να ζητούν κάποια βεβαίωση εμβολιασμού ή έστω βεβαίωση ότι δεν ασθενεί κάποιος εκείνη τη στιγμή».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, στην επιστολή του προς την επικεφαλής της Κομισιόν, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα «θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ