Πολιτικη & Οικονομια

Ευάγγελος Βενιζέλος: Οι απλές ευχές για Υγεία απόκτησαν νόημα

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η χριστουγεννιάτικα στολισμένη Πανεπιστήμιου στην Αθήνα
Η χριστουγεννιάτικα στολισμένη Πανεπιστήμιου στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται στην έλευση του 2021 και τις προσδοκίες που γεννά, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στο Facebook.

Μια ανάρτηση με τίτλο «Μια πρωτοχρονιάτικη σκέψη» έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Facebook λίγο πριν από την έλευση του 2021.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει το 2021 «έτος της μεγάλης εθνικής επετείου», κάνοντας λόγο για μια χρονιά «μεγάλης παγκόσμιας, ευρωπαϊκής και εθνικής πρόκλησης να οργανωθεί μια νέα αφετηρία που θα αξιοποιεί τις σκληρές εμπειρίες της πανδημίας».

Όπως τονίζει, «πολλοί εύχονται ενδόμυχα το 2021 να φέρει ως μέλλον το παρελθόν της "κανονικότητας"». Και συνεχίζει, επισημαίνοντας: «Να μοιάζει  περισσότερο με το 2019, παρά με τον πιθανό αυθεντικό εαυτό του που είναι, ακόμη και μετά το εμβόλιο, αβέβαιος».

Και ξεκαθαρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Αυτή δεν είναι μια ανέμελη γιορτή. Την περνάμε μαζί με όσες και όσους υφίστανται ατομικά ή οικογενειακά τη δοκιμασία. Μαζί με όσες και όσους δίνουν την υγειονομική μάχη στην πρώτη γραμμή».

Ευάγγελος Βενιζέλος - Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του λίγο πριν μπει το 2021

«Πολλοί εύχονται ενδόμυχα το 2021 να φέρει ως μέλλον το παρελθόν της "κανονικότητας". Να μοιάζει  περισσότερο με το 2019, παρά με τον πιθανό αυθεντικό εαυτό του που είναι, ακόμη και μετά το εμβόλιο, αβέβαιος.

» Μετέχουμε ούτως ή άλλως αναγκαστικά, σε μια πρωτοφανή άσκηση αναστοχασμού για τη σχέση μας με τον χρόνο, τη φύση, τη διακινδύνευση, την επιστήμη, τον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτή δεν είναι μια ανέμελη γιορτή.

» Την περνάμε μαζί με όσες και όσους υφίστανται ατομικά ή οικογενειακά  τη δοκιμασία. Μαζί με όσες και όσους  δίνουν την υγειονομική  μάχη στην πρώτη γραμμή. Υποδεχόμαστε όμως το έτος της μεγάλης εθνικής επετείου.

» Το έτος της  μεγάλης παγκόσμιας, ευρωπαϊκής και εθνικής πρόκλησης να οργανωθεί μια νέα αφετηρία που θα αξιοποιεί τις σκληρές εμπειρίες της πανδημίας. Ευτυχώς, μέσα σε όλα αυτά, οι  απλές και θεμελιώδεις ευχές για Υγεία και Καλή Χρονιά απόκτησαν νόημα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ