- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν ως αύριο |31.12
Τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους, και τελική προθεσμία για τους πολίτες να τακτοποιήσουν οφειλές στην εφορία
Εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται οι οφειλέτες να καταβάλουν στην εφορία έως και αύριο 31 Δεκεμβρίου 2020
Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να καλυφθούν έως αύριο 31 Δεκεμβρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα για το 2020. Αυτές είναι:
Μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος: Σε περίπτωση που με την υποβολή αρχικής φορολογικής δήλωσης δεν έχει υπολογιστεί η μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου έτους 2019, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες για να κερδίσουν τη μείωση θα πρέπει να κάνουν τροποποιητική δήλωση έως αύριο 31 Δεκεμβρίου 2020.
Ειδοποιητήρια με έξτρα φόρο για εισοδήματα του 2014: Φορολογούμενοι που έλαβαν εκκαθαριστικά για την πληρωμή φόρου για εισοδήματα που είχαν εισπράξει το 2014 τα οποία δεν είχαν δηλώσει το 2015 ο οποίος υπολογίστηκε κατ’ εκτίμηση έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 να υποβάλουν χειρόγραφη φορολογική δήλωση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Στην περίπτωση που με βάση τη δήλωση και τα δικαιολογητικά προκύψει μικρότερο ποσό οφειλής το επιπλέον βεβαιωθέν ποσό διαγράφεται, το δε τυχόν επιπλέον καταβληθέν ποσό επιστρέφεται.
Αναδρομικά: Μισθωτοί ή συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις έως το τέλος του έτους για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων και οι γιατροί του ΕΣΥ για τις αμοιβές από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Δεύτερη ευκαιρία για τις 100 και 120 δόσεις: Όσοι πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο έχουν περιθώριο έως αύριο 31 Δεκεμβρίου 2020 να υποβάλουν αίτηση επανένταξης πληρώνοντας ταυτόχρονα τη δόση του Δεκεμβρίου.
Κάτοικοι εξωτερικού: Υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για όσους μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή κατά το προηγούμενο έτος.
Δηλώσεις φορολογούμενων που απεβίωσαν: Μέχρι τέλος του έτους υποβάλλονται χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ. οι φορολογικές δηλώσεις από τους κληρονόμους αποβιωσάντων το 2019.
Δηλώσεις κορωνοϊού: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 λάθη και παραλείψεις των δηλώσεων για τα «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια των μηνών Μαρτίου – Αυγούστου.
Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να δηλωθεί η μείωση του ενοικίου Νοεμβρίου.
ΦΠΑ στα ακίνητα: Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση αναστολής ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα με άδειες οικοδομής που έχουν εκδοθεί μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2020.
ΕΝΦΙΑ: Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2020.
Φόρος εισοδήματος: Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθεί η έκτη δόση του φετινού λογαριασμού του φόρου εισοδήματος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.