- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μητσοτάκης για σεισμό στην Κροατία - Το μήνυμά του στο Twitter
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων - Έτοιμη η Ελλάδα να συνδράμει τους σεισμόπληκτους
Για τον σεισμό στην Κροατία έκανε ανάρτηση στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στο Twitter για τον καταστροφικό σεισμό στην Κροατία.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Παράλληλα, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Ο ισχυρός σεισμός στην Κροατία είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2020. Έγινε αισθητός σε Σερβία, Βοσνία και Ιταλία. Σπίτια κατέρρευσαν και αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μπάζα. Οι νεκροί από τον σεισμό στην Κροατία έχουν φθάσει τους 7, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.
«Οι σκέψεις μας είναι με τους Κροάτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του σημερινού σεισμού» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Πολιτική μας Προστασία είναι έτοιμη να βοηθήσει».
Σεισμός στην Κροατία: Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια στους σεισμοπαθείς
Όπως έγινε γνωστό, η Κροατία ζήτησε να ενεργοποιηθεί η βοήθεια Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τον φονικό σεισμό.
Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε και ετοιμάζεται να στείλει σκηνές και υπνόσακους στους πληγέντες, μόλις η κροατική κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο» φως -κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, είναι ήδη έτοιμη μια παρτίδα με σκηνές, υπνόσακους, σεντόνια, κουβέρτες και θερμάστρες και αναμένεται απάντηση από την Κροατία, αν χρειάζεται ακόμα τη συγκεκριμένη βοήθεια, οπότε και θα αποσταλεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.