- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αντώνης Δαρζέντας σχολιάζει τους πολλούς συμβολισμούς που είχε η έναρξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα.
Εχθές ήταν μια όμορφη ημέρα. Η πιο όμορφη ίσως από τότε που ξεκίνησε τούτο εδώ το κακό. Είχε χαμόγελα, αγάπη, ελπίδα και σύμπνοια.
Κάποια στιγμή μάλιστα εκεί που άστραφταν τα φλας των φωτογράφων, νόμισα πως ήμουν σε ένα χαρούμενο γαμήλιο γλέντι. Με νύφη την Ευσταθία, γαμπρό τον Σωτήρη, κουμπάρα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπεθέρους τους πολιτικούς αρχηγούς που παρά το ότι δεν χωνεύονται μεταξύ τους, είπαν να παρασταθούν στην χαρά των παιδιών τους και παπά τον Μητροπολίτη Ναυπακτίας.
Και παιδί ήδη γεννημένο. Το εμβόλιο. Με έναν πόνο που λένε. Και είχε συμβολισμούς. Πολλούς συμβολισμούς. Πρώτα τη μητρική μορφή της Νοσηλεύτριας. Που η επιλογή της ως πρώτης Ελληνίδας για το εμβόλιο την βρήκα πολύ πιο πετυχημένη απ’ ό, τι την επιλογή ενός ηλικιωμένου όπως έγινε στις άλλες χώρες. Να μην ξεχνάμε πως οι νοσηλευτές είναι πολύ πιο κοντά στους ασθενείς απ’ ό,τι οι γιατροί αλλά επιπλέον η γενικότερη μορφή και εμφάνιση της ήταν μια σχεδόν αναγεννησιακή εικόνα που θα μπορούσε να υπάρχει σε έναν πίνακα του Botticelli, του Giotto, ή του Tintoretto. Μια γυναικεία μορφή που μετέδιδε υγεία, αναγέννηση, δύναμη. Μια μητέρα. Με το προτρεπτικό χαμόγελο της σιγουριάς να μας λέει σιωπηρά «εγώ είμαι εδώ, προχώρα».
Και μετά ο κος Τσιόδρας. Με το γκρι καλοκαιρινό αμάνικο φανελάκι. Μια πατρική μορφή βγαλμένη από τη δεκαετία του 60, σαν φιγούρα καλοκαιρινού μεσογειακού απομεσήμερου που μυρίζει κολόνια Μυρτώ και after shave. Όπως ο πατέρας που θυμόμαστε με τη στιβαρή παρουσία, τα ζεστά χέρια, και την αποφασιστικότητα.
Εχθές συμπλεύσαμε, ομονοήσαμε, συμφωνήσαμε. Και παρά τις μεγαλόφωνες παραφωνίες από τις κουτσομπόλες της γειτονιάς, το γλεντήσαμε. Και μάθαμε και κάτι άλλο. Ότι οι μάχες έτσι κερδίζονται πια. Και οι ήρωες του σύγχρονου κόσμου δεν χρειάζεται να είναι σε άγρια περήφανα άλογα, με αστραφτερά σπαθιά που αφαιρούν ζωές. Αντίθετα μπορεί να είναι γαλήνιοι Σωτήρηδες με καλοκαιρινά φανελάκια. Και χαρούμενες Ευσταθίες με πλατιά χαμόγελα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.