Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

Τι είπε για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε σε συνέντευξή του για τα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, την επιστρεπτέα προκαταβολή και την αγορά που έκανε μέσω click away.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ στα δάνεια έως 50 χιλιάδων ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

«Συμφωνήσαμε μέσα στην ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο στον αέρα» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις, δηλαδή οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια. Έτσι περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο, το οποίο θα είναι ύψους έως και 50.000 ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι το ποσοστό που δεν θα επιστρέψουν οι δικαιούχοι στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 5» θα είναι μεγάλο, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά και σημείωσε ότι «επιστρεπτέα προκαταβολή 5» θα πάρουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε λόγο και για τις δύο σημαντικές ρυθμίσεις στις οποίες προχωρά το υπουργείο Εργασίας. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο θα βάλει όλη την αναλόγια του δώρου για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ επίσης αύριο θα ψηφιστεί η τροπολογία η όποια θα επιφέρει πολύ αυστηρές κυρώσεις, όπως μεγάλα πρόστιμα και 6 μήνες φυλάκιση στους εργοδότες που εκβιάζουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή για να τους πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλε το κράτος. 

Για το click away και τη δική του αγορά, την οποία δημοσιοποίησε στο Facebook ανάφερε πως πάει όλο και καλύτερα, εκτιμώντας ότι μπορεί σε κάποιο βαθμό να σώσει τη χριστουγεννιάτικη αγορά από την απόλυτη καταστροφή. Ο ίδιος, ακολουθώντας την πρακτική του click away, αποκάλυψε ότι αγόρασε ένα μπλε-γκρι κουστούμι

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ