- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Αύξηση απασχόλησης 1,2% στην Ελλάδα & 1% στην Ευρωζώνη
Στο τρίτο τρίμηνο του 2020
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), καταγράφηκε απασχόλησης 1,2% στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2020, έναντι 1% στην ευρωζώνη
Αύξηση 1,2% σημείωσε ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, έναντι αύξησης 1% στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, η απασχόληση είχε μειωθεί κατά 2,8% στην Ελλάδα και κατά 3% στην Ευρωζώνη.
Οι ώρες εργασίας στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο κατά 29,9% έναντι αύξησης 14,8% στην Ευρωζώνη, μετά τη μεγάλη πτώση τους κατά 22,6% και 13,6%, αντίστοιχα, που είχε σημειωθεί στο δεύτερο τρίμηνο. Όπως σημειώνει η Eurostat, «ενώ ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στον αριθμό των απασχολούμενων μετριάστηκε από τα προγράμματα στήριξης των κυβερνήσεων, οι μεταβολές στις ώρες εργασίας ήταν πολύ πιο έντονες». Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, η απασχόληση και οι ώρες εργασίας ήταν μειωμένες στην Ελλάδα κατά 1,8% και 4,6%, αντίστοιχα, ενώ στο σύνολο της Ευρωζώνης ήταν μειωμένες κατά 2,3% και 4,5%, αντίστοιχα.
Η Eurostat αναφέρει ότι η αύξηση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο ήταν η ισχυρότερη από το 1995 που άρχισαν οι σχετικές χρονολογικές σειρές. Η ίδια εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ο αριθμός των απασχολουμένων στην ΕΕ ανερχόταν σε 205,2 εκατομμύρια, από τους οποίους τα 157,4 εκατομμύρια άτομα ήταν στην Ευρωζώνη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.