Πολιτικη & Οικονομια

Mόνιμο Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα - Σχέδιο στήριξης παιδιών

Εθνικό Σχέδιο με 10 κεντρικούς στόχους για τη στήριξη των παιδιών σε βάθος δεκαετίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Luciano Calestini
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Luciano Calestini © EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

UNICEF: Έναρξη λειτουργίας μόνιμου γραφείου στην Ελλάδα- Τι είπαν σε τηλεδιάσκεψη Κυριάκος Μητσοτάκης και Luciano Calestini.

O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου του Οργανισμού της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini επικοινώνησαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης και δεσμεύτηκαν για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου με 10 κεντρικούς στόχους για τη στήριξη των παιδιών σε βάθος δεκαετίας, με αφορμή και την έναρξη λειτουργίας μόνιμου γραφείου της UNICEF στη χώρα μας. 

«Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικού τύπου προκλήσεις, θα πρέπει κι εμείς να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές μας στις εξελισσόμενες ανάγκες για την προστασία των παιδιών», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, με τον κ. Calestini να συμπληρώνει με τη σειρά του ότι «είναι τεράστιο προνόμιο και μεγάλη ευθύνη να ηγείται κανείς της έναρξης λειτουργίας του μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι μια σπάνια ευκαιρία και αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην κοινή ιστορία μεταξύ Ελλάδας και UNICEF». 

Μητσοτάκης: Υποδειγματικός ο τρόπος που λειτουργούν τα παιδιά στην πανδημία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να αναφερθεί και στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά συμπεριφέρονται εν μέσω πανδημίας, σχολιάζοντας ότι λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο, τηρώντας με ευλάβεια τη χρήση μάσκας. «Ήμασταν η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που έκανε υποχρεωτική την χρήση της μάσκας για όλα τα παιδιά, ακόμα και για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Εκείνη την περίοδο, πολλοί μας έλεγαν: “Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο. Τα παιδιά δεν θα συμμορφωθούν ποτέ με ένα τέτοιο μέτρο. Δεν θα ακούσουν”. Μαντέψτε: Τα μικρότερα παιδιά είναι και αυτά που συμμορφώθηκαν περισσότερο και μας έδωσαν ένα σημαντικό μάθημα για το ζήτημα της συλλογικής πειθαρχίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Δυστυχώς, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να κλείσουμε τα σχολεία. Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια εξαιρετικά σημαντική άσκηση εκπαίδευσης εξ αποστάσεως για τα παιδιά όλης της χώρας. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Παρά τα κάποια μικρά, τεχνικά προβλήματα, θεωρώ πως το έργο έχει στεφθεί με επιτυχία».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα υπό την ευθύνη της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνης Αγαπηδάκη. Μεταξύ άλλων, η Ελλάδα άδειασε τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τα κρατητήρια από ασυνόδευτους ανηλίκους, αύξησε κατά 36% τις θέσεις σε δομές φιλοξενίας και μετεγκατέστησε 460 ασυνόδευτα και 846 σοβαρά άρρωστα παιδιά με τα μέλη των οικογενειών τους σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ