Πολιτικη & Οικονομια

Anthem: Tο τραγούδι του Λέοναρντ Κόεν που ανέφερε o πρωθυπουργός

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στους στίχους του μεγάλου τραγουδοποιού που δεν πέρασε απαρατήρητη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή
© Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Ποιο είναι το τραγούδι «Anthem» του Λέοναρντ Κόεν που ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατά την επτάωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στη Βουλή, κατά την ενημέρωση του σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι στις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ολοκληρώνοντας την τριτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να κάνει μια αναφορά στο δημοφιλές τραγούδι του Λέοναρντ Κόεν, «Anthem» που δεν πέρασε απαρατήρητη στα social media.

«Κλείνω -θυμήθηκα, γιατί μερικές φορές καλό είναι να εμπνεόμαστε από την τέχνη και από τη μουσική, ειδικά έναν ωραίο στίχο, δεν είναι του Σεφέρη, θα πάω λίγο πιο μακριά. Του Λέοναρντ Κόεν από το Άνθεμ “υπάρχει μια ρωγμή, μια ρωγμή στα πάντα, έτσι μπαίνει το φως μέσα”. Έτσι θα μπει και το φως μέσα και θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη, αρκεί να το κάνουμε όλοι ενωμένοι, όλοι συστρατευμένοι, με ευθύνη και με αλληλεγγύη» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Leonard Cohen - Anthem (Live in London)

Το διάρκειας 6 λεπτών και 9 δευτερολέπτων τραγούδι «Anthem» περιλαμβάνεται στο ένατο στούντιο άλμπουμ του Λέοναρντ Κόεν, «Future», που ηχογραφήθηκε κατά την περίοδο των ιστορικών γεγονότων της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου και των εξεγέρσεων στο Λος Άντζελες και κυκλοφόρησε στις 24 Νοεμβρίου 1992, και βρέθηκε στο Top 40 των βρετανικών charts.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ