Πολιτικη & Οικονομια

Yπόθεση Novartis: Kατέθεσε ο Ευ. Βενιζέλος στην ανακρίτρια

Το Ειδικό Δικαστήριο ερευνά αν υπήρξε ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία - Η δήλωση του Ευάγγγελου Βενιζέλυ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
venizelos.jpg
Ευάγγελος Βενιζέλος © EUROKINISSI

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά αν υπήρξε ενοχοποίηση πολιτικών χωρίς στοιχεία στην υπόθεση Novartis

Πολύωρη κατάθεση έδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων, χωρίς στοιχεία, στην υπόθεση της Novartis.

O κ. Βενιζέλος, κατέθεσε σχετικά με την ενοχοποίηση του, επιμένοντας στη θέση του, ότι επρόκειτο περί πολιτικής σκευωρίας για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έως ότου να φθάσει η δικογραφία στη Βουλή για τους 10 πολιτικούς, για τους επτά η υπόθεση έχει ήδη κλείσει, κατά τον ίδιο κινήθηκαν σε ακραία όρια αντιθεσμικότητας και κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Η κατάθεση Βενιζέλου δεν ολοκληρώθηκε θα συνεχιστεί άλλη μέρα, ενώ μετά το τέλος της ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού  Δικαστηρίου.

Κατέθεσα πρώτος. Δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου. Θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή. 

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας. Είναι, όπως έχω πει πολλές φορές, συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ