Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσίπρας δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Ξανθό

Ο πρώην υπουργός Υγείας είχε δεχθεί επιθέσεις από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-xanthos.jpg
Αλέξης Τσίπρας - Ανδρέας Ξανθός © EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Ξανθός μπαίνει στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πανδημία - Στήριξη από Τσίπρα στις επιθέσεις του Documento

Με την πανδημία του κορωνοϊού στο δεύτερο κύμα της ο πρώην Υπουργός και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, έχει τεθεί στην αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει με τακτικές παρεμβάσεις να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαρκή και καθημερινή πλέον επικοινωνία με τον κ. Ξανθό για όλες τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Στη χθεσινή μονοθεματική σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετείχε εκτάκτως και ο κ. Ξανθός, ο οποίος εκτίμησε ότι «τείνει να χαθεί ο έλεγχος», τοποθέτηση ενδεικτική της κατάστασης που διαμορφώνεται και των έντονων ανησυχιών της Κουμουνδούρου.

Πέραν αυτού, τόσο ο ίδιος όσο και ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τακτική επικοινωνία με σειρά λοιμωξιολόγων και επιστημόνων, τόσο από την Επιτροπή όσο και εκτός αυτής, για την πορεία του δεύτερου κύματος και την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ υπό το βάρος της διαρκώς αυξανόμενης πίεσης.

Την ίδια ώρα, ενδεικτικό του «συναγερμού» που έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου για την πανδημία, είναι το γεγονός ότι πλέον η παρουσία του κ. Ξανθού στα μέσα ενημέρωσης και οι δημόσιες παρεμβάσεις του είναι σχεδόν καθημερινές, παρά το ότι είναι γνωστό πως ο μετριοπαθής πολιτικός δεν αρέσκεται στη δημοσιότητα.

Αιχμή του δόρατος της κριτικής του είναι η 8μηνη αδράνεια της κυβέρνησης στην προετοιμασία του ΕΣΥ και τα «ελλιπή μέτρα σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας» αλλά και η απόκρυψη των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής από την κυβέρνηση, όπως τόνισε χθες στο Open.   

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Ξανθός έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων και του αντιπολιτευτικού Τύπου, ακριβώς λόγω της μετριοπάθειας του.

Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό δημοσίευμα του Documento με τίτλο «Ο καλός μέχρι παρεξηγήσεως Ανδρέας Ξανθός»

documento.jpg

Η κριτική που δέχεται ο Ξανθόος από μερίδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την ηγεσία του κόμματος που τη χαρακτηρίζει «ανυπόστατη».. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ