- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
O Αλέξης Τσίπρας θέλει και τους ηλίθιους ψηφοφόρους
Σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι «παραπλανημένοι». Επαναλαμβάνω ότι τη δήλωση την έκανε προχτές, όχι το 2012.
Όταν ένας ενήλικας κάνει μια συνειδητή επιλογή στην κάλπη μία φορά, μπορείς να τον πεις παραπλανημένο. Όταν την κάνει δεύτερη, άντε, μπορείς να τον ξαναπεις. Όταν όμως μετά από δύο χρόνια, τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, βία, τραμπουκισμούς, μια δολοφονία, συλλήψεις, δικογραφίες και αποκαλύψεις χιλιάδες ενήλικες Έλληνες εξακολουθούν να κάνουν την ίδια επιλογή, ξανά και ξανά, δεν μπορείς να τους αποκαλείς παραπλανημένους. Ποιος είσαι εσύ που θα τους πεις παραπλανημένους. Ενήλικες είναι. Δυο χρόνια έχουν περάσει. Αν πιστεύεις στ' αλήθεια ότι μετά από όλα αυτά όλοι αυτοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι ψηφίζουν και δεν έχουν συναίσθηση, στην πραγματικότητα δεν τους θεωρείς παραπλανημένους, όταν τους αποκαλείς έτσι δείχνεις ότι τους θεωρείς καθυστερημένους, τους θεωρείς ηλίθιους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να το πιστεύει, άρα πιστεύει ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είναι ηλίθιοι και πρόβατα. Και έχει δίκιο, φυσικά. Κάποιος που ψηφίζει Χρυσή Αυγή είναι είτε φασίστας είτε μπετόβλακας. Κάποιος που το σκέφτεται αν θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή ή αν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κυρία στο ρεπορτάζ του Reuters, δε μπορεί παρά να είναι ηλίθιος. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στην τηλεόραση και ομολογεί ευθαρσώς ότι αυτούς τους ψηφοφόρους τους θέλει. Τους διεκδικεί. Θέλει την ηλιθιότητά τους. Δεν τον πειράζει. Αρκεί που είναι αντιμνημονιακοί, κι έτσι μπορούν να παραπλανηθούν κι από την άλλη.
Υποθέτω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι οι συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι που πιστεύουν στο πρόγραμμα και το όραμα του κόμματος και το ψηφίζουν για τους σωστούς λόγους δεν του φτάνουν για την αυτοδυναμία ή την επανάσταση (ό,τι γίνει πρώτο). Αυτό, υποθέτω, είναι στενάχωρο. Αλλά το να φτάνεις και στο σημείο να ξεπλένεις χρυσαυγίτες για να συγκεντρώσεις τα κουκιά, ε, είναι λίγο, πώς να το πω.
Ηλίθιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.