- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σταϊκούρας: Νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές στην εφορία
Οι παρεμβάσεις του ΥΠΟΙΚ
Νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές στην εφορία ανακοίνωσε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας- Ποιους αφορούν- Τι ισχύει για τη ρύθμιση 120 δόσεων
Νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τα εξής:
1. Νέα ρύθμιση για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων της περιόδου Μαρτίου - Ιουνίου 2020.
2. Αναβίωση της προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις ρύθμισής τους και την έχασαν το διάστημα Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 2020
3. Ρύθμιση 120 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών που προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Αναλυτικά οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωράει το υπουργείο Οικονομικών είναι οι εξής:
1. Προχωράμε σε μια νέα ρύθμιση η οποία αφορά σε όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού. Δίνεται η δυνατότητα να εντάξουν σε αυτή όλες τις αρρύθμιστες οφειλές τους, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2020 με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Οι οφειλές αυτές που τελούν σε αναστολή έως τον Απρίλιο του 2021 μπορούν να ρυθμιστούν από τον Μάιο του 2021 σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 46 δόσεων για όλες τις τρέχουσες αρρύθμιστες οφειλές τους. Αλλά και πληττόμενοι από την πανδημία φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και τους δόθηκε αναστολή πληρωμών έως τις 30 Απριλίου 2021 για τις δόσεις Μαρτίου- Ιουνίου 2020 θα στηριχθούν. Οι δόσεις που δεν καταβλήθηκαν, θα προστεθούν από τον Μάιο του 2021 και μετά στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης.
2. Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία και έχασαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών ή εξωδικαστικού μηχανισμού στο διάστημα Μαρτίου- Σεπτεμβρίου 2020 μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση από τον Οκτώβριο του 2020. Η ρύθμιση θα αναβιώνει με όλα τα ευεργετήματά της και οι δόσεις που δεν κατέβαλαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση. Επίσης όσοι έχασαν τη ρύθμισή τους από 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά και στους οποίους απαγορεύεται να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.
3. Οφειλές στη φορολογική διοίκηση που προέκυψαν από καταπτώσεις δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 δόσεις με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.