Πολιτικη & Οικονομια

Dow Jones: Τεράστια «βουτιά» 375 μονάδων

Παρά τις δηλώσεις Τραμπ πως η οικονομία «πάει καλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο κόκκινο «βυθίστηκε» ο χρηματιστηριακός δείκτης του Dow Jones, παρά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ, πως «η αμερικανική οικονομία τα πάει πολύ καλά».

Πτώση που έφτασε τις 375 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης του Dow Jones παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, πως «η αμερικανική οικονομία πάει πολύ καλά».

Χαρακτηριστικά, ο Τραμπ έγραψε το εξής στο Twitter:

«Έχω δώσει εντολή στους εκπροσώπους μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά τη νίκη, θα εγκρίνουμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο που εστιάζει στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς και στις Μικρές Επιχειρήσεις. [...] Η οικονομία μας τα πάει πολύ καλά. Το χρηματιστήριο βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, οι θέσεις εργασίας και ανεργία επιστρέφουν, επίσης, σε ρεκόρ αριθμούς. Ηγούμαστε στον κόσμο ως προς την οικονομική ανάκαμψη και τα καλύτερα έρχονται».

​Μετά την τοποθέτηση του Τραμπ, ο δείκτης Dow Jones έχασε 378 μονάδες ή κατά 1,3%, με τον Nasdaq να χάνει 1,4% και τον S&P500 κατά 1,6%, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Νάνσι Πελόζι που είναι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, επεσήμανε:

«Σήμερα, για άλλη μια φορά, ο Πρόεδρος Τραμπ έδειξε το αληθινό του πρόσωπο: Βάζοντας πρώτα τον εαυτό του ως προς το κόστος της χώρας, με την πλήρη συνενοχή των μελών του Κογκρέσου που είναι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ