Πολιτικη & Οικονομια

Έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Μέρκελ, Αναστασιάδη

Στη σύσκεψη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, μετέχουν και οι Ούσουλα Φον ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitsotakis-anastasiadis.jpg
Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Αναστασιάδης © EUROKINISSI/

Tετραμερής συνάντησης με τη συμμετοχή των Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Αναστασιάδη κατά τη διακοπή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής

Ραγδαίες εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μετά την άρνηση της Ελλάδας και της Κύπρου να αποδεχθούν το προσχέδιο συμπερασμάτων, λόγω της απουσίας αναφοράς σε κυρώσεις προς την Τουρκία.

Αμέσως μετά τη 45λεπτη διακοπή που προηγήθηκε, οργανώθηκε τετραμερής συνάντησης με τη συμμετοχή των Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Αναστασιάδη.

Από τη συνάντηση των τεσσάρων αναμένεται να προκύψει ένα νέο κείμενο συμπερασμάτων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο τραπέζι υπήρχε ένα προσχέδιο το οποίο δεν  το οποίο  γίνεται αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση ως κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, καθώς δεν υπάρχει σαφής αναφορά για κυρώσεις στην Τουρκία. 

Θα χρειαστούν πολλές αλλαγές και πρέπει να διορθωθούν πολλά πράγματα προκειμένου να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσχέδιο δεν έιχε αναφορά για κυρώσεις στην Τουρκία αλλά ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία και τα μέσα που έχει στη διάθεση της προκειμένου να διασφαλίσει το σεβασμό και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την ελληνική πλευρά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ