- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Νίκου Δένδια με Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη
Πότε θα γίνει το τετ α τετ του υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
Καθορίστηκε η συνάντηση Νίκου Δένδια με Μάικ Πομπέο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020.
Το τετ α τετ ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μάικ Πομπέο θα ξεκινήσει στις 10.00. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η συζήτηση θα εστιαστεί σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία των δύο κρατών και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο θα πραγματοποιηθεί λίγα 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2020 και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στην Κωνσταντινούπολη.
Έρχεται Θεσσαλονίκη ο Μάικ Πομπέο - Πότε θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μάικ Πομπέο έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα φθάσει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε μια κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά. Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Μάικ Πομπέο θα επισκεφτεί το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer καθώς και το αμερικανικό κολέγιο «Ανατόλια». Θα βρεθεί, επίσης, στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης και θα ξεναγηθεί από μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μετά τη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επίσκεψη Πομπέο στη Θεσσαλονίκη
Η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας ως ισχυρού περιφερειακού εταίρου των ΗΠΑ στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας θα βρεθούν στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.
Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «αυτό θα είναι το δεύτερο ταξίδι του υπουργού Πομπέο στην Ελλάδα. Μόλις πριν από έναν χρόνο πήγαμε στην Αθήνα για τον στρατηγικό διάλογο. Νομίζω ότι το γεγονός πως επιστρέφουμε θα υπογραμμίσει πόσο ισχυροί έχουν γίνει οι δεσμοί ΗΠΑ-Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι πραγματικά σε ιστορικά υψηλό επίπεδο και αυτή η επερχόμενη επίσκεψη θα υπογραμμίσει τις επιτυχίες στις διμερείς σχέσεις».
Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε ότι η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για την ανάγκη αποκλιμάκωσης. Επιπλέον, σχολίασε ότι ο Μάικ Πομπέο έχει καλωσορίσει τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις και την προοπτική της επιστροφής στον διάλογο.
Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την ανακοίνωση για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στην επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα και τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός στόχος του ταξιδιού του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα παραμένει η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.