Πολιτικη & Οικονομια

Μηταράκης: Κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου η δομή του Καρά Τεπέ

«Θα κλείσει έχοντας ολοκληρώσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το έργο της αντιμετώπισης της κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταυλισμός του Καρά Τεπέ
Καταυλισμός του Καρά Τεπέ © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Σε δηλώσεις του, ο Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε πως στις 31 Δεκεμβρίου, η δημοτική δομή του Καρά Τεπέ θα κλείσει.

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ όπως αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στο τοπικό μέσο stonisi,gr, πρόκειται για ειλημμένη απόφαση. Όσον αφορά στο πότε θα κλείσει, δήλωσε πως «η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου.

»Θα κλείσει έχοντας ολοκληρώσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το έργο της αντιμετώπισης της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας». 

Χαρακτήρισε τη Μόρια «ένα κακό παρελθόν», ενώ ενημέρωσε πως σύντομα θα θα αποφασιστεί και το μέλλον του κυρίως χώρου, του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Από το Δήμο Μυτιλήνης, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, περιμένουμε δυο πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τη μελέτη ανασύστασης του καμένου και κατεστραμμένου ελαιώνα γύρω από τον κυρίως καταυλισμό της Μόριας. Και την εισήγησή του σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των ελαιώνων αυτών τόσο για τη χρήση τους ως καταυλισμός όσο και για τη ζημιά που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους από την πυρκαγιά. Το ίδιο, μέσω του Δήμου Μυτιλήνης, θα γίνει και για τις αποζημιώσεις των επιχειρηματιών που δεν λειτούργησαν κατά μήκος του κατειλημμένου δρόμου τις τελευταίες 10 μέρες».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ